ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Грузії після побиття осліп на одне око журналіст Суспільного

15.07.2021, 10:02
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Оператор Суспільного мовника Грузії Ілія Тваліашвілі частково втратив зір після побиття 5 липня. 

Про це оператор повідомив в інтерв’ю телекомпанії “Руставі 2”, повідомляє Радіо Свобода

За словами Тваліашвілі, він осліп на одне око й не знає, коли зможе повернутися до роботи.

“Хтось тягнув мене за пасок камери, хтось за кабель, інші били мене кулаками. Я впав, і мене почали бити ногами, переважно били по голові, я кричав, але вони не зупинялися. Я втратив свідомість і прийшов до тями в машині поліції. Я не розумію, як можна так безжально наражати на смертельну небезпеку незнайому людину, яка не зробила тобі нічого поганого”, – розповів оператор.

Тим часом Міністерство внутрішніх справ Грузії продовжує ідентифікацію нападників. Так, 14 липня був затриманий 21-й учасник нападів на журналістів.

Опозиційні політики критикують темпи розслідування і вказують на те, що внаслідок дій радикалів 5 липня понад 50 працівників медіа отримали ушкодження різного ступеня тяжкості.

Як повідомляв ІМІ, 11 липня стало відомо, що в Тбілісі помер телеоператор Лексо Лашкарава, якого 5 липня побили противники маршу ЛГБТ-спільноти. У зв'язку з цим 11 липня в Тбілісі та в інших містах відбулась акція з вимогою відставки уряду.

Низка ЗМІ Грузії у зв'язку зі смертю Лексо Лашкарави поширили спільну заяву, у якій зазначено, що випадки порушення прав журналістів “наблизилися до критичної межі”. ЗМІ також озвучили вимогу відставки повного складу уряду Грузії на чолі з прем’єром Іраклієм Гарібашвілі, погрожуючи протестами. 

5 липня в Тбілісі щонайменше 47 журналістів постраждали від нападів противників маршу ЛГБТК+-спільноти. За даними місцевих ЗМІ, постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами та операторами.

12 липня в залі засідань парламенту Грузії сталася сутичка після того, як туди ввірвались опозиційні журналісти та громадські активісти.

14 липня чотири грузинські опозиційні телеканали – “Мтаварі”, ТВ “Пірвелі”, “Формула” та “Кавкасія” припинили телемовлення на 24 години на знак протесту проти насильства над журналістами.

Liked the article?
Help us be even more cool!