ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції видання "Майн кампф" стало літнім бестселером

26.08.2021, 17:21

Французьке видання “Майн кампф” (“Моя боротьба”) Адольфа Гітлера стало літнім бестселером, попри високу ціну і спроби видавців обмежити просування книжки в країні.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Times.

Видавництво Fayard замовило другий наклад після того, як перші 10 тисяч примірників були розкуплені за два місяці. Переклад з великою кількістю анотацій продається за 100 євро.

Інтерес до книжки поширився переважно в інтернеті, оскільки видавці порадили книгарням не виставляти її та відмовилися постачати її до торговельних центрів та гіпермаркетів. Сайтам Amazon і Fnac було запропоновано змінити свої алгоритми, щоб книжка не потрапляла до списків бестселерів.

Представник видавництва Софі Хогг сказала, що високі продажі були задовільними, “тому що це визнання роботи істориків”.

“Журналісти, торговельні представники й книжкові магазини зрозуміли нашу ініціативу”, – сказала вона. Проте відоме видавництво було розчароване тим, що кілька університетських бібліотек відхилили пропозицію про безкоштовні примірники.

Ліві оглядачі й деякі історики розкритикували рішення опублікувати нацистський маніфест. Лідер лівої партії “Нескорена Франція” Жан-Люк Меланшон закликав видавництво не випускати книжку. “Який сенс у тому, щоб більше людей дізналися про злочинні нісенітниці, які вона містить?” – сказав він.

У відповідь видавництво заявило, що книжка під назвою “Історизація зла: критичне видання “Майн кампф” є фундаментальним джерелом для розуміння історії 20-го століття.

Історики та єврейські організації підтримали публікацію, заявивши, що викриття просторікувань Гітлера у двох томах буде протиотрутою від необроблених перекладів, поширених у Франції і заснованих на пронацистському перекладі 1934 року.

У червні копію книжки Гітлера знайшли ​​у 28-річного Дам'єна Тареля, монархіста, який дав ляпаса президенту Еммануелю Макрону. Тареля засудили до чотирьох місяців тюремного ув'язнення.

Наукові видання книги з'явилися в інших європейських країнах після того, як авторські права, що належать федеральній землі Баварія, минули у 2016 році, і книжка стала суспільним надбанням.

Прибуток від видання піде до фонду Аушвіц-Біркенау.

Liked the article?
Help us be even more cool!