ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter заявив, що Маск перебуває під федеральним розслідуванням, – CNN

14.10.2022, 10:33
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Засновник компаній SpaceX й Tesla Ілон Маск, який збирався придбати компанію Twitter Inc за $44 мільярди, однак потім передумав, перебуває під федеральним розслідуванням у зв’язку зі зривом угоди.

Про це йдеться в оприлюднених судових документах компанії Twitter, повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

“Федеральні органи влади ведуть розслідування щодо Ілона Маска у зв’язку з угодою про придбання ним компанії Twitter за $44 мільярди доларів”, – наводить телеканал заяву компанії.

Водночас не уточнюється, які саме урядові агентства долучені до слідства. Однак зазначається, що вони "вивчають поведінку" Маска, пов’язану з угодою щодо придбання ним соціальної платформи.

Крім того, судова заява компанії звинувачує юридичну команду Маска в тому, що вона не надала проєктів повідомлень зі свого боку для Комісії з цінних паперів, а також Федеральної торговельної комісії США в межах поточного судового спору. Тут ідеться про розгляд у суді позицій сторін з питання, чи може Маск відмовитися від задекларованої ним раніше угоди про купівлю компанії Twitter Inc.

Як повідомляв ІМІ, 12 липня компанія Twitter подала до суду на Ілона Маска, щоб змусити його завершити виконання раніше укладеної угоди з придбання соцмережі за $44 млрд. Маск подав зустрічний позов проти Twitter.

Раніше Ілон Маск заявив, що не продовжуватиме угоди щодо купівлі Twitter у разі, якщо компанія не доведе кількості несправжніх акаунтів на рівні до 5% усіх користувачів. До того Маск повідомив про зупинення операції щодо купівлі Twitter Inc. до отримання деталей, які підтверджують, що частка спамових та фейкових акаунтів справді становить менш ніж 5%.

Маск уклав договір про купівлю соцмережі Twitter за 44 млрд доларів. Він зазначив, що хоче зробити Twitter кращим, ніж будь-коли, й доповнити соцмережу новими функціями, що мають підвищити довіру, перемогти спам-ботів та аутентифікувати всіх людей.

У жовтні Ілон Маск вирішив закрити угоду з Twitter за початковою ціною $54,20 за акцію.

Liked the article?
Help us be even more cool!