ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TUT.BY повідомляє, що затриманими залишаються вісім їхніх співробітників

19.05.2021, 11:37
Фото – TUT.BY
Фото – TUT.BY

Станом на 19 травня затримано вісім співробітників білоруського порталу TUT.BY. Про це повідомляє TUT.BY на блог-платформі telegra.ph.

Зокрема, це редакторка Ольга Лойко та журналістка Олена Толкачова (обидві перебувають в ізоляторі тимчасового тримання на Окрестіна), головна редакторка Марина Золотова, генеральна директорка Людмила Чекіна, головна бухгалтерка Анжела Ассад, заступниця директора Ірина Рибалко, головна інженерка Алла Лапатко та юристка Катерина Ткаченко.

Статус затриманих досі незрозумілий, за наявною інформацією, 18 травня адвокатів у Департамент фінансових розслідувань (ДФР) Комітету державного контролю до затриманих так і не допустили.

Досі нікому невідомо, де перебуває вдова Юрія Зіссера Юлія Чернявська.

Раніше, 18 травня, обшуки відбулися в головної редакторки порталу Марини Золотової, редакторок Анни Руденко, Ольги Савків, заступника головного редактора Максима Гайка, журналістки Олени Толкачової. 

Анна Руденко та Ольга Савків після обшуків залишилися на волі. Марину Золотову та Олену Толкачову забрали на допит у ДФР. Максим Гайко вийшов на свободу ввечері після допиту в ДФР, тоді як деяких співробітників відвезли в ізолятор тимчасового тримання на Окрестіна.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю порушив щодо посадових осіб ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” (портал TUT.BY) кримінальну справу про ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі. Справу порушено за ч. 2 ст. 243 КК (ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі).

18 травня Міністерство інформації Білорусі обмежило доступ до інтернет-ресурсів TUT.BY. 

18 травня портал TUT.BY повідомив, що до його офісу прийшли співробітники Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю.

Також силовики прийшли до кількох редакторів, зокрема до головної редакторки порталу Марини Золотової. 

З 19 січня 2021 року TUT.BY втратив статус ЗМІ.

Із грудня 2020 року Економічний суд Мінська ухвалив рішення про позбавлення порталу TUT.BY статусу засобу масової інформації. Зі свого боку портал подав апеляційну скаргу на рішення Економічного суду Мінська.

29 вересня 2020 року Міністерство інформації Білорусі позбавило на три місяці з 1 жовтня видання TUT.BY статусу засобу масової інформації.

18 вересня 2020 року міністерство звернулося до суду з позовом про припинення випуску видання TUT.BY.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!