ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі портал TUT.BY позбавили статусу ЗМІ

30.09.2020, 10:01
Фото – Ольга Шукайло, TUT.BY
Фото – Ольга Шукайло, TUT.BY

Міністерство інформації Білорусі позбавило на три місяці з 1 жовтня видання TUT.BY статусу засобу масової інформації.

Відповідний наказ 29 вересня видав міністр інформації Білорусі Ігор Луцький, повідомляє TUT.BY.

Міністерство інформації нагадало, що випуск ЗМІ може бути зупинений рішенням республіканського органу держуправління у сфері масової інформації, якщо подано відповідний позов до суду. Позовну заяву до Економічного суду міністерство скерувало 18 вересня, засідання призначено на 8 жовтня.

“Згідно з наказом міністра, з 1 жовтня TUT.BY втратить статус ЗМІ. Водночас ми, як і раніше, працюватимемо як інтернет-ресурс без статусу ЗМІ”, – зазначає редакція.

Видання нагадує, що реєстрація інтернет-ресурсів як мережевих видань у Білорусі має добровільний характер. Статус ЗМІ дає деякі переваги, зокрема можливість на законних підставах бути присутнім у порядку, визначеному законодавством Республіки Білорусь, у районах збройних конфліктів або надзвичайних ситуацій, на масових заходах, у місцях інших суспільно важливих подій і передавати звідти інформацію. 

Однак TUT.BY був зареєстрований як ЗМІ лише в січні 2019 року, до цього – з моменту заснування у 2000 році – портал працював без такого статусу.

Починаючи з 7 серпня 2020 року TUT.BY отримав чотири попередження. Претензії від відомства надійшли після матеріалів, які розповідали про порушення під час президентських виборів.

Liked the article?
Help us be even more cool!