ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проти керівників TUT.BY порушили справу про ухилення від сплати податків

18.05.2021, 12:39
Фото – TUT.BY
Фото – TUT.BY

Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю порушив 18 травня щодо посадових осіб ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” (портал TUT.BY) кримінальну справу про ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє державне агентство БЕЛТА з посиланням на пресслужбу Комітету держконтролю.

Справу порушено за ч. 2 ст. 243 КК (ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі).

“ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” 2019 року отримало статус резидента Парку високих технологій (ПВТ). За даними Департаменту фінансових розслідувань, товариство отримало виторг, не обумовлений ​​діяльністю, дозволеною для резидентів ПВТ. Про це було поінформовано державну установу “Адміністрація Парку високих технологій”. На підставі наданих Департаментом фінансових розслідувань відомостей про допущені товариством порушення Наглядовою радою ПВТ 18 травня ухвалено рішення про втрату ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” права на податкові пільги, що надаються відповідно до декрету президента від 22 вересня 2005 року №12 “Про Парк високих технологій”, – йдеться в повідомленні.

У комітеті додали, що внаслідок необґрунтованого використання ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” державної підтримки як резидента Парку високих технологій державі завдано збитків в особливо великому розмірі. Органи фінансових розслідувань Комітету держконтролю проводять “невідкладні слідчі та інші процесуальні дії зі встановлення всіх обставин і осіб, причетних до протиправної діяльності”.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня Міністерство інформації Білорусі обмежило доступ до інтернет-ресурсів TUT.BY. 

18 травня портал TUT.BY повідомив, що до його офісу прийшли співробітники Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю.

Також силовики прийшли до кількох редакторів, зокрема до головної редакторки порталу Марини Золотової. 

З 19 січня 2021 року TUT.BY втратив статус ЗМІ.

3 грудня 2020 року Економічний суд Мінська ухвалив рішення про позбавлення порталу TUT.BY статусу засобу масової інформації. Зі свого боку портал подав апеляційну скаргу на рішення Економічного суду Мінська.

29 вересня 2020 року Міністерство інформації Білорусі позбавило на три місяці з 1 жовтня видання TUT.BY статусу засобу масової інформації.

18 вересня 2020 року міністерство звернулося до суду з позовом про припинення випуску видання TUT.BY.

Liked the article?
Help us be even more cool!