ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруський портал TUT.BY оскаржив рішення суду щодо позбавлення його статусу ЗМІ

24.12.2020, 11:45
Фото – Ольга Шукайло, TUT.BY
Фото – Ольга Шукайло, TUT.BY

Білоруський портал TUT.BY подав скаргу на судове рішення Економічного суду Мінська щодо позбавлення статусу засобу масової інформації.

Про це Інтерфакс-Захід повідомила генеральна директорка товариства з обмеженою відповідальністю “Тут Бай Медіа” Людмила Чекіна.

“Ми оскаржили винесену ухвалу Економічного суду Мінська. Скарга до апеляційної інстанції суду викладена на п'яти аркушах”, – повідомила вона.

У скарзі зазначено, що з погляду порталу “судом допущено неправильне застосування норм матеріального і процесуального права”.

“У скарзі ми вказуємо, що були порушені принципи обмеження свободи отримання і поширення інформації, передбачені конституцією”, – додала Чекіна.

Вона не відкинула того, що суд може розглянути скаргу ще цього року.

Як повідомляв ІМІ, 3 грудня 2020 року Економічний суд Мінська ухвалив рішення про позбавлення порталу TUT.BY статусу засобу масової інформації.

8 жовтня 2020 року Економічний суд Мінська тимчасово зупинив провадження за позовом Міністерства інформації Білорусі щодо позбавлення інтернет-порталу TUT.BY статусу ЗМІ.

Суд ухвалив рішення за клопотанням адвоката видання Сергія Зікрацького. Він пояснив, що редакція подала до судової колегії з економічних справ Верховного суду заяву про визнання недійсними трьох із чотирьох письмових попереджень від Міністерства інформації, які отримав портал.

29 вересня 2020 року Міністерство інформації Білорусі позбавило на три місяці з 1 жовтня видання TUT.BY статусу засобу масової інформації.

18 вересня 2020 року міністерство звернулося до суду з позовом про припинення випуску видання TUT.BY.

Liked the article?
Help us be even more cool!