ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Tinder запровадить додаткову перевірку через хвилі ШІ-шахрайства і сексуальних злочинів

20.02.2024, 17:33

Застосунок для знайомств Tinder запровадить додаткову верифікацію користувачів через зростання ШІ-шахрайства й сексуальних злочинів, що скоюються через застосунки для побачень. Про це заявила компанія 20 лютого, повідомляє Bloomberg.

Протягом наступних тижнів і місяців нова система верифікації буде запроваджена в США, Великій Британії, Бразилії й Мексиці. 

Тестування цієї функції, яке вже певний час проводилося в Австралії й Новій Зеландії, показало, що кількість збігів у людей з перевіреним акаунтом зросла на 67% у порівнянні з неперевіреними профілями, заявила компанія.

Для нової перевірки необхідно мати чинне посвідчення водія чи паспорт і надати записане власноруч відео. Компанія-підрядник звіряє дату народження й відповідність обличчя на відео до фото в акаунті й документах користувача. Затвердження зазвичай займає одну-дві хвилини з моменту надсилання інформації. Якщо верифікацію успішно пройдено, користувач отримує блакитну позначку-пташку у своєму профілі.

“Дещо, що ми помітили серед “покоління Z”, – це глибока потреба й бажання автентичності. Ключова річ, на якій ми зосереджені, – це як допомогти людям висвітлити власне справжнє “я” у своєму профілі й досвіді користування платформою”, – зазначила генеральна директорка Tinder Фей Іосоталуно. 

Вона додала, що люди, які зросли в “цифрову” епоху, прагнуть знати, чи хтось, кого вони зустрічають у соцмережах, справді є тим, з ким вони спілкуватимуться.

Як пише видання, останніми місяцями Колумбія та Австралія повідомляли про зростання кількості злочинів, скоєних за допомогою застосунків для побачень, зокрема пограбувань і сексуального насильства. 

Окрім цього, занепокоєння викликає розвиток штучного інтелекту: йдеться, зокрема, про так звану схему патрання свині, коли шахраї за допомогою ШІ-генераторів створюють унікальні акаунти в таких застосунках і виманюють у користувачів гроші. За даними Федеральної торговельної комісії США, лише у 2022 році жертви подібних схем втратили 1,3 мільярда доларів.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!