ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Слуги народу" взялися за відновлення державного телебачення

30.11.2021, 12:14
Фото – 112.international
Фото – 112.international

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Олег Дунда повідомив про розроблення законопроєкту щодо відновлення інституту державного телевізійного і радіомовлення.

Про це він написав 30 листопада на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, на початку 2022 року законопроєкт буде внесено до Верховної Ради.

“Ми маємо відновити інститут державного телевізійного і радіомовлення, щоб мати можливість протистояти в цій інформаційній війні з Росією. Тільки ось у держави Україна немає жодного свого каналу, і вона не може впливати на інші ЗМІ задля безпеки країни. Пропоную не гаяти часу і створити державний інформаційний концерн, який буде замовником якісного національного контенту в незалежних українських творчих виробників, молодих митців”, – написав він. 

За його словами, держава буде лише замовником контенту, а продукт розповсюджуватиметься на всіх телерадіоканалах: від загальнонаціональних до регіональних. 

Він додав, що всі ЗМІ зможуть отримувати контент на конкурентній основі й матимуть можливість вибору “великої кількості якісного національного продукту”. 

“Зміна правил гри на інформаційному полі – це не якась забаганка, це вже питання виживання країни. Україна ?? має отримати право на формування критеріїв і вимог до нашого національного контенту. І їх мають дотримуватися всі основні ЗМІ країни. Іншого захисту в інформаційній війні не існує”, – написав депутат.

“До речі, вже розробляємо відповідний законопроєкт, і на початку наступного року його буде внесено до Верховної Ради”, – написав Дунда.

Нагадаємо, 1 березня 2020 року розпочав мовлення державний телеканал “Дом”, який був створений для мовлення на тимчасово окуповані території України на базі каналу іномовлення UATV. UATV продовжив мовлення на одному із супутників, транслюючи повтори програм.

20 січня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, яким передав “Мультимедійну платформу іномовлення України” в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У серпні 2021 року президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче, щоб “Дом” мовив не лише на окуповані райони Донецької та Луганської областей та окупований Крим, а й для внутрішньо переміщених осіб на підконтрольній Україні території.

28 жовтня 2021 року “Детектор медіа” повідомив, що телеканал “Дом” у 2021 році витратив на рекламні послуги понад 31 мільйон гривень, майже всі ці кошти пішли на просування телеканалу для тимчасово окупованих територій “Дом”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!