ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Дім" співпрацюватиме з чотирма медіагрупами

03.03.2020, 11:23
Фото – detector.media
Фото – detector.media

Контент нового телеканалу для тимчасово окупованих територій України “Дім” формуватимуть чотири медіагрупи.

Про це 2 березня під час презентації концепції телеканалу повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, повідомляє Укрінформ.

"Медіагрупи, з ким проведено перемовини і з ким співпрацює телеканал, – це медіагрупа "СтарЛайт Медіа", медіагрупа "1+1", медіагрупа "Україна" та медіагрупа телеканалу "Інтер". Ось із цими чотирма медіагрупами досягнуто домовленості, так званого меморандуму щодо співпраці з цим телеканалом. Надалі співпрацюватимуть з різними міжнародними мовниками, для того щоб вони надавали теж контент для цього телеканалу”, – сказав Тимошенко.

Водночас, як зазначив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, контент, який надаватимуть медіагрупи, розважальний.

"Тобто медіагрупи не матимуть впливу на інформаційну політику цього каналу. Це виключно розважальний контент. Медіагрупи, які надають цей контент, не будуть мати ніякого впливу на інформаційну політику цього каналу", – наголосив він.

Як зазначила в.о. генерального директора телеканалу UATV Юлія Островська, на телеканалі буде приблизно 15% контенту виробництва студії "Квартал 95".

"Звичайно, є виробництво студії "Квартал 95", є контент, бо він теж досить преміальний і його любили до цього, і сподіваюся, що люблять і зараз на тих територіях. Зараз сітка дуже жива, і зараз частка десь 15%", – прокоментувала вона.

"Не було мети вираховувати частки. Була мета – взяти контент, який нам надали, і сформувати цікавий глядачеві телеканал. Зараз сітка формується, оскільки нам надають контент, ми програмуємо і балансуємо. Там не буде переважної кількості "Кварталу", – зауважив перший заступник міністра культури, молоді та спорту України Анатолій Максимчук.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня Міністерство культури, молоді та спорту України презентувало концепцію нового телеканалу для тимчасово окупованих територій під назвою "Дім", який розпочав мовлення в тестовому режимі 1 березня. Фінансуватиметься телеканал з держбюджету, але надалі матиме комбіноване фінансування. Канал мовитиме на окуповану територію українською та російською. 

2 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію на супутникове мовлення та видала дозволи на тимчасове мовлення телеканалу UATV Мультимедійної платформи іномовлення України для запуску нового каналу для окупованих територій "Дім".

7 лютого міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський анонсував, що телеканал для тимчасово окупованих територій запустить своє мовлення 1 березня поточного року.

12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходять у записі. Планувалося, що 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською і російською та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини.

Liked the article?
Help us be even more cool!