ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні презентували телеканал для тимчасово окупованих територій під назвою "Дім"

02.03.2020, 16:32
Фото – скриншот з трансляції Укрінформу
Фото – скриншот з трансляції Укрінформу

Міністерство культури, молоді та спорту України презентувало 2 березня концепцію нового телеканалу для тимчасово окупованих територій, його назва – "Дім", повідомляє Укрінформ.

Як повідомила в.о. генерального директора телеканалу UATV Юлія Островська на пресконференції, телеканал уже мовить у тестовому режимі.

"Вітаємо вас на презентації нового телеканалу "Дім", який уже з 1 березня мовить у тестовому режимі", – сказала вона.

За словами Островської, є низка соціологічних досліджень, результати яких показали, що на окупованих територіях близько 54% громадян узагалі не мають доступу до українських телеканалів, 43% – до українських інтернет-сайтів. 

"Тому за шість років домінування РФ на цих територіях у лідерах опинилися такі телеканали, як "Росія 1", НТВ, "Росія 24" та Перший канал. І тільки на п'ятому місці виходить назва українського телеканалу", – додала вона.

Островська зазначила, що новий телеканал дозволить глядачам почути правду про Україну.

Телеканал для окупованих територій транслюватиме найкращі продукти, які було вироблено на вітчизняному телевізійному ринку, сказав заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

"Достукатися до аудиторії просто новинним контентом неможливо. Тому ми провели переговори з усіма великими гравцями телевізійного ринку в Україні й домовилися, що вони разом із нами працюватимуть на те, щоб ми доносили сигнали до тимчасово окупованих територій. Як саме – ми домовилися, що на цьому каналі буде найпреміальніший контент, який є в Україні. Це і серіали, і ток-шоу, і розважальні шоу, наприклад футбольні матчі, різні спортивні трансляції", – сказав Тимошенко.

За його словами, найближчим часом канал розпочне виробництво своїх новин, а далі планується запуск інших форматів. Серед них будуть ранкові й ток-шоу.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує провести позачергове засідання для розгляду питання про переоформлення ліцензій та тимчасових дозволів телеканалу UATV Мультимедійної платформи іномовлення України на канал для окупованих територій.

7 лютого міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський анонсував, що телеканал для тимчасово окупованих територій запустить своє мовлення 1 березня поточного року.

12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходять у записі. Планувалося, що 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською і російською та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини.

19 лютого колишня журналістка UATV Анастасія Федченко заявила, що ведучі політичного ток-шоу "Пульс" (телеканал "112 Україна") Володимир Полуєв і Ганна Степанець стали консультантами каналу для окупованих територій, який створюється замість телеканалу іномовлення UATV.

19 лютого міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що дізнався зі ЗМІ про залучення ведучих "112 Україна" до консультування нового українського телеканалу для жителів тимчасово окупованих територій.

Liked the article?
Help us be even more cool!