ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Світлину Євгена Малолєтки визнали фотографією року за версією World Press Photo

20.04.2023, 14:08
Фото - mujrozhlas.cz/Lb.ua
Фото - mujrozhlas.cz/Lb.ua

Фото українського фотографа Євгена Малолєтки “Авіаудар по пологовому будинку Маріуполя” визнали світлиною року за версією міжнародної премії World Press Photo. Про це повідомляється на сайті премії.

На світлини – чоловіки, що несуть на ношах поранену вагітну Ірину Калініну з пологового будинку після російського авіаудару 9 березня 2022 року. Пізніше стало відомо, що дитина постраждалої народилася мертвою, а сама Ірина померла після пологів.

Український фотограф Євген Малолєтка був одним із небагатьох фотографів, які фіксували події у Маріуполі того часу. Він сказав: “Ми приїхали в Маріуполь буквально за годину до вторгнення. 20 днів ми жили з фельдшерами в підвалі лікарні, а в притулках – зі звичайними громадянами, намагаючись показати, з яким страхом живуть українці”.

Як повідомляв ІМІ, 29 березня український фотожурналіст Євген Малолєтка став одним з переможців регіонального етапу найпрестижнішої міжнародної фотопремії World Press Photo. Він переміг з фоторепортажем “Облога Маріуполя”. 

Євген Малолєтка – український фотокореспондент. Почав кар’єру фотографа 2009 року. Як фрилансер співпрацював з Associated Press, Al Jazeera та Der Spiegel. 

22 березня вийшов матеріал кореспондента Associated Press Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі: команда яка документувала агонію міста”, в якому він розповів, що провів разом Євгеном Малолєткою 20 днів в оточеному Маріуполі та змогли звідти евакуюватися.

Малолєтка разом з Мстиславом Черновим та відеопродюсеркою Василисою Степаненко став лауреатом міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів. Вони висвітлювали події в заблокованому російськими військами Маріуполі, знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

Крім того, журналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка стали лауреатами Премії Гонгадзе – 2022. Також їм присудили премію німецької медіакомпанії Deutsche Welle “За свободу слова”.

The Guardian обрала Євгена Малолєтку найкращим фотографом року.

Liked the article?
Help us be even more cool!