ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд змінив запобіжний захід підозрюваній у справі Шеремета

24.01.2020, 17:30
Фото – Цензор.нет / 5 канал
Фото – Цензор.нет / 5 канал

Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання сторони захисту й ухвалив рішення змінити запобіжний захід фігурантці справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь на нічний домашній арешт із 20:00 до 7:00, повідомляє Радіо Свобода.

Суд двічі переносили у зв’язку з допитом свідків, які заявили про алібі Яни Дугарь на момент злочину в липні 2016 року. 

За словами свідків, Дугарь у період із 16 до 18 липня 2016 року перебувала в 66-му військовому шпиталі, що в місті Покровськ Донецької області.

Як повідомляв ІМІ, 8 січня Апеляційний суд Києва залишив під цілодобовим домашнім арештом Яну Дугарь, яка є підозрюваною в кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета. Суд частково задовольнив апеляцію захисту: тепер Дугарь буде під домашнім арештом у Києві, а не в Дніпропетровській області. 

13 грудня 2019 року Печерський районний суд Києва обрав військовій медсестрі Яні Дугарь, підозрюваній у кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Дугарь було заборонено залишати своє місце проживання в смт Новомосковськ Дніпропетровської області до 8 лютого 2020 року.

За висновками поліції, Яна Дугарь за кілька днів до вбивства фотографувала розташування камер спостереження на місці, де вибухнула машина Шеремета.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

Того ж дня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна і Владислав Грищенки.

Коваль повідомив, що вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета підклали музикант і доброволець АТО Андрій Антоненко та лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко.

Слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

12 грудня 2019 року редакція “Української правди” заявила, що їх шокувала озвучена слідством версія щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!