ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відправив нардепа Дубінського під цілодобовий домашній арешт

Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт народного депутата Олександра Дубінського в справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків. 

Про це повідомляє Суспільне.

Суд частково задовольнив прохання прокурора в справі. Дубінському призначили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Підозрюваний має здати правоохоронцям на зберігання свій закордонний паспорт та інші документи для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування з людьми, дотичними до слідства. Відлучатися можна буде лише до медиків та в укриття під час повітряних тривог.

За словами прокурора, Дубінський підозрюється в змові з головою ГО "Медіаоборона" Оберемчуком та із 7 липня організував незаконну переправу через кордон – щоб допомогти виїхати своєму рідному братові, який має прізвище Базюк. Той хотів працевлаштуватися за кордоном. Був і особистий інтерес для Дубінського – перегнати автомобіль з Кишинева (Молдова) до Відня (Австрія). Базюка зареєстрували в системі "Шлях" як водія-волонтера, який перевозить гуманітарну допомогу. Базюк виїхав 22 липня.

Прокурор у суду попросив для підозрюваного цілодобовий домашній арешт, обґрунтовуючи запит тим, що Дубінський під час слідства може виїхати за кордон, адже як нардеп не підлягає мобілізації. А ще Дубінський може впливати на свідків.

Дубінський висловив припущення, що справа проти нього – спроба припинити критику Офісу президента в умовах війни, адже у своїх соцмережах нардеп часто висловлювався щодо розкрадання державного бюджету.

"Зараз ви свідки намагання зупинити право на критику влади", – каже Дубінський. Про рішення суду він сказав так: "Це абсолютно безглузде повідомлення про підозру, в якій переплутані дати, прізвища, покази свідків, й основною метою було позбавити мене можливості користуватися соцмережами, отже критикувати Зеленського і Єрмака".

Він додав, що через домашній арешт не зможе вести свою діяльність як депутат Верховної Ради.

Дубінський з адвокатами подаватимуть апеляцію щодо цього рішення.

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня 2023 року СБУ спільно з Державним бюро розслідувань провела обшуки в Дубінського, який під час війни виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування. Правоохоронці перевіряли обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану. Дубінський після обшуків заявив, що звернеться до суду.

25 липня блогер та військовослужбовець Антон Швець оприлюднив інформацію, що Дубінський виїхав за кордон для супроводу хворого батька. Швець повідомив, що в червні Міністерство охорони здоров’я звернулося до Держприкордонслужби з проханням посприяти Дубінському виїхати. Водночас, зазначив Швець, батько Дубінського весь час проживав у тимчасово окупованому Донецьку.

Дубінський підтвердив цю інформацію у своєму Telegram-каналі після допису Швеця: "У звʼязку зі складним діагнозом та відсутністю можливості для лікування батька в Україні змушені проводити частину аналізів та терапії за кордоном".

11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Останнього Вашингтон вважає російським агентом. Санкції проти Деркача були запроваджені ще 2020 року.

До обрання народним депутатом у 2019 році ("Слуга народу", 94 округ, Київщина) Дубінський багато років працював на телеканалах Коломойського як ведучий та креативний продюсер.

10 серпня 2023 року Печерський райсуд Києва обрав народному депутатові Олександру Дубінському, якого підозрюють у службовому підробленні документів для виїзду за кордон, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета терміном до 8 жовтня.

Liked the article?
Help us be even more cool!