ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовив адвокатам Єсипенка в допиті слідчого ФСБ та відклав слухання

21.01.2022, 17:02
Владислав Єпипенко на суді в Сімферополі, 15 липня. Фото – скріншот з відео Радіо Свобода
Владислав Єпипенко на суді в Сімферополі, 15 липня. Фото – скріншот з відео Радіо Свобода

Підконтрольний Росії Сімферопольський районний суд відмовив у задоволенні клопотання захисту арештованого фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка про допит слідчого ФСБ Росії Віталія Власова, повідомляє Крим.Реалії.

Адвокат Дмитро Дінзе сказав, що суд відклав дебати в “справі Владислава Єсипенка”. За його словами, до суду не надійшли результати перевірки за заявою Єсипенка щодо застосування до нього тортур під час попереднього слідства.

Захист Єсипенка зазначає, що зміст матеріалів кримінальної справи на стадії попереднього слідства має розбіжності з матеріалами, які розглядаються в суді.

Наступне засідання заплановано на 15 лютого, 14.00 (за кримським часом).

Як повідомляв ІМІ, “Верховний суд Криму”, підконтрольний Росії, залишив у СІЗО до 18 березня 2022 року фрілансера Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) Владислава Єсипенка. 

13 грудня 2021 року Сімферопольський районний “суд” продовжив до 18 березня арешт журналістові Владиславу Єсипенку.

15 липня 2021 року в підконтрольному Росії Сімферопольському районному “суді” російський прокурор оголосив обвинувальний висновок у справі Владислава Єсипенка. Його звинувачують за статтями 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, перероблення або ремонт вибухових пристроїв) і 222.1 (незаконні придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) КК Росії. 

Санкції обох статей передбачають до 12 років позбавлення волі. Максимальний термін покарання за сукупністю двох статей – 18 років позбавлення волі.

10 березня 2021 року співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Liked the article?
Help us be even more cool!