ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відкрив провадження за позовом Прямого каналу проти Нацради

15.09.2020, 10:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Окружний адміністративний суд Києва 9 вересня відкрив адміністративне провадження в справі проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка анулювала ліцензію радіостанції “Прямий ФМ” на мовлення в шести містах. 

Про це “Детектору медіа” повідомила юристка Прямого Лариса Руденок.

За її словами, суд має надіслати цю ухвалу та позовну заяву регулятору, після чого Нацрада повинна протягом 15 днів надати відзив.

“Коли суд матиме відзив, відповідь на відзив тощо, тоді будуть розглядати. Наразі суддя вирішила розглядати справу без виклику сторін. Ми будемо подавати клопотання, щоб розглядали з викликом сторін. Як показує практика, його можуть і не задовольнити”, – сказала юристка.

Водночас суд відмовився зупинити дію рішення Нацради про анулювання ліцензії на час розгляду справи. Канал оскаржує це рішення в апеляції.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня товариство з обмеженою відповідальністю “Телеканал “Прямий” подало до Окружного адмінсуду Києва позов проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення через позбавлення ліцензії радіо “Прямий FM”.

3 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію радіостанції “Прямий ФМ” (дочірній проєкт Прямого каналу) на мовлення в шести містах через відсутність мовлення на двох частотах протягом року після отримання ліцензії.

9 листопада 2018 року “Прямий ФМ” за результатами конкурсу отримав ліцензію на мовлення в шістьох населених пунктах (Марганці, Павлограді, Мелітополі, Білій Церкві, Переяславі-Хмельницькому та Лубнах).

Під час перевірки на підставі моніторингу від 3 і 5 грудня 2019 року Нацрада зафіксувала відсутність мовлення на двох частотах – у Марганці та Лубнах.

Представники “Прямого ФМ” вважають, що мовник отримав шість ліцензій, а не одну, а це Нацрада з власної ініціативи об’єднала шість частот в один бланк ліцензії.

Також представники “Прямого ФМ” повідомили, що мовник мав технічні труднощі з освоєнням двох частот у Марганці та Лубнах.

Члени Нацради намагалися з’ясувати, коли компанія зрозуміла, що не може освоїти всіх частот. Встановили, що в грудні 2019 року (тоді компанія подала заяву про вилучення двох частот), хоча ще в листопаді завершився річний строк для початку мовлення. Тобто, на думку членів Нацради, компанія запізно звернулася з такою заявою.

Liked the article?
Help us be even more cool!