ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шуфрич розповів про перенесену операцію і написав заяву в ДБР на слідчих

Підозрюваний у держзраді народний депутат від забороненої партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич написав заяву в Державне бюро розслідувань на слідчих, оскільки, заявив він, у СІЗО йому вісім місяців не давали дозволу на медичні маніпуляції.

Про це Шуфрич розповів Суспільному 6 вересня в суді, де йому обирають запобіжний захід.

Шуфрич розповів, що нещодавно переніс операцію з видалення двох гриж.

“Вісім місяців мене не оперували, і операція, яка могла обійтися маніпуляціями, тобто маніпулятором, вже стала неможливою. Була проведена тиждень тому повноцінна глибока операція. Виправили дві грижі… Це має певні ускладнення у зв'язку із забезпеченням роботи шлункового тракту. Те, чого можна було уникнути, сталося. Ми такі дії вважаємо тортурами”, – сказав депутат.

Нестор Шуфрич на судовому засіданні 6 вересня 2024 року. Суспільне Новини / Андрій Асауленко

За його словами, захист звернувся до ДБР щодо притягнення до кримінальної відповідальності винних у тортурах і тиску на політика в такий спосіб.

“Ми написали (заяву до ДБР. – Ред.) на слідчих, які, маючи сім рішень судів і ноту ЄСПЛ, яка зобов'язала уряд України забезпечити моє лікування, ігнорували це. І привели до тяжких наслідків, які ви зараз бачите”, – сказав Шуфрич, який стояв під час засідання.

За його словами, зараз він почувається погано. Шуфрич розповів, що просив долучитися до засідання сьогодні онлайн, але йому не дозволили. Тому його довелося “накачати великою кількістю ліків, щоб приїхати в суд”.

Крім того, Шуфрич, якого ще обвинувачують окрім держзради в переданні коштів для оплати роботи охоронній фірмі в окупованому Криму 2016 року, сказав, що жодне з цих обвинувачень не приймає і не вважає себе винним.

Під час засідання прокурори клопотали про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За словами сторони обвинувачення, є ризики переховування, спотворення доказів та впливу на свідків.

Захисники нардепа подали клопотання про відвід судді. Суд оголосив перерву, щоб визначити, чи продовжить цей суддя засідання.

Як повідомляв ІМІ, 4 вересня підозрюваному в державній зраді народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ Нестору Шуфричу викликали лікаря до суду через погане самопочуття під час підготовчого засідання.

Справа Шуфрича

3 вересня 2024 року Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата Нестора Шуфрича та його експомічника. Їх обвинувачують у фінансуванні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміну меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Також Шуфричу інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України), йому може загрожувати 15 років позбавлення волі.

15 вересня 2023 року правоохоронці оголосили Нестору Шуфричу про підозру в державній зраді. Того ж дня Печерський районний суд Києва взяв його під варту на 60 днів без права на заставу. 8 лютого 2024 року СБУ оголосила Шуфричу нову підозру – у фінансуванні підрозділів Росгвардії в окупованому Криму. Нині він під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!