ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував Жана Новосельцева до 20 вересня з можливістю внесення застави

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 вересня з можливістю внести 242 тис. грн застави колишньому ексведучому, що називає себе нині блогером, Жану Новосельцеву

Таке рішення суд ухвалив 25 липня, повідомляє Zaxid.net.

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала Жана Новосельцева 23 липня 2024 року та повідомила йому та трьом його спільникам про підозру за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань. 

Жан Новосельцев у Солом'янському суді Києва, 25 липня 2024 року. Скриншот zaxid.net з відео

За даними слідства, підозрювані в період дії воєнного стану на сторінках у Facebook, Telegram-каналі та YouTube-каналі закликали до збройного спротиву співробітникам ТЦК та правоохоронних органів, а також поширювали фейки про українських захисників. 

Також вони створили сайт, де “зливали” персональні дані українських військових, насамперед представників ТЦК та правоохоронців.

Що відомо про Жана Новосельцева

За даними Zaxid.net, Жан Новосельцев є соратником львівського антивакцинатора Остапа Стахіва, з яким провів десятки інтерв'ю. Новосельцев називає себе журналістом і правозахисником. 

Із квітня 2024 року Жан Новосельцев разом з Остапом Стахівим почав проводити псевдокурси й видавати журналістські посвідчення. Вартість такого навчання коштувала від 5,5 до 9 тис. грн. 

Також видання зазначає, що Жан Новосельцев веде канал у Telegram, де дискредитує роботу ТЦК та розповідає про “їхнє свавілля”. Канал Новосельцева налічує майже 31 тис. підписників. 

Остап Стахів опублікував відео після обшуку в Новосельцева, де той говорить, що відкрита кримінальна справа проти нього нібито була очікуваною, бо він “бореться з корупцією”.

Жан Новосельцев родом з Харкова. Із 2006 року працював на каналі 1+1 як кореспондент, а з вересня 2012 до травня 2014 року був ведучим програми “Гроші”. 1+1 припинив співпрацю з Новосельцевим, оскільки той почав працювати в проєкті “Гром ТВ”, який був пов'язаний з міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком. У 2015 році Новосельцев разом зі своїм колегою Олексієм Кутєповим, який співпрацював з Анатолієм Шарієм і зараз перебуває за кордоном, взяв участь в ефірі “Россия 24”, де розповідав про те, як в Україні переслідують журналістів. Вони розповідали про свій проєкт “17 канал”, який звинувачували в співпраці з бойовиками псевдореспубліки. На цьому каналі також працював підозрюваний у держзраді пропагандист Руслан Коцаба.

Liked the article?
Help us be even more cool!