ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"1+1" розриває відносини з Новосельцевим. Сам журналіст заявляє, що йде через цензуру

06.05.2014, 15:08

Телеканал “1+1” заявляє, що 7 травня розриває трудові відносини з ведучим програми журналістських розслідувань "Гроші" Жаном Новосельцевим та розпочинає кастинг нового ведучого програми. Про це повідомляється на сайті “1+1”.

На телеканалі зазначають, що Новосельцев з 4 квітня перебуває у відпустці у зв'язку зі службовим розслідуванням щодо його співпраці з іншими медіа-компаніями (Гром.TV, канал 112), обвинувачення МВС у зв'язках Новосельцева та його проекту Гром.TV з екс-міністром внутрішніх справ Захарченком.

“Причиною цього стали підозри в співпраці Жана Новосельцева з іншими медіа-компаніями (Гром.TV, канал 112), обвинувачення МВС у зв'язках Новосельцева та його проекту Гром.TV з екс-міністром внутрішніх справ Захарченком та його повіреною особою Зубрицьким, що суперечить цінностям компанії 1+1 Медіа”, - зазначає телеканал.

На жаль, зауважують нателеканалі, за даними розслідування МВС та служби безпеки каналу "1+1" підозри такої співпраці підтвердилися. Водночас діяльність Жана Новосельцева поза межами каналу не вплинула на редакційну політику програми "Гроші".

"Обирати громадянську позицію та комфортну редакцію для роботи - право кожного. Але ми ніколи не давали і не дамо використати "Гроші" як майданчик для піару особистих політичних поглядів та розкручування інтересів іншої редакції", - заявив головний редактор програми "Гроші" Максим Сухенко.

"Ми розчаровані та засмучені поведінкою Жана. У ситуації неоголошеної війни, у якій зараз опинилася країна, нам прикро, що Новосельцев своїми заявами щодо "Грошей" сприяє силам, які розривають Україну на шматки. Колектив департаменту журналістських розслідувань запевняє, що дії екс-ведучого поза межами каналу ніяк не позначалися на якості та об'єктивності програми. "Гроші" неодноразово здобували премії як краща програма журналістських розслідувань України, що підтверджено думками медіа-експертів", - зазначив керівник Департаменту журналістських розслідувань "1+1" Максим Шиленко.

Сам Новосельцев виклав у своєму Facebook заяву про звільнення, датовану 5 травня.

У заяві Новосельцев просить звільнити його за власним бажанням “через незгоду з позицією каналу, щодо звинувачень МВС на мою адресу, цензуру у редакційній політиці, та однобічність у підході щодо висвітлення політичних тем”.

Слідом за Новосельцевим з каналу йде журналіст Дмитро Волков, про це він повідомив на своєму Фейсбуці.

“З вами було дуже цікаво, але я йду. За Жаном Новосельцевим. Шкода розлучатися, але у нас на даному відрізку часу занадто різні погляди на життя і події в країні”, - зокрема, звернувся до колег Волков.

Нагадаємо, 3 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на прес-конференції заявив, що Віктор Зубрицький як керівник медіахолдингу «Контакт» координував дискредитаційну кампанію Євромайдану і в цей час контактував з низкою «дуже відомих в медійних колах осіб». Також Зубрицький, за словами Авакова, координував «тітушок».

На схемі, яку оприлюднив Аваков, було зображено зв'язки Зубрицького із журналістами та медійниками. На фото можна впізнати Жана Новосельцева - журналіста «1+1» і «Гром.TV».

Сам Віктор Зубрицький підтвердив, що він є керівником медіахолдингу «Контакт», але заперечив, що координував «тітушок».

Зубрицький є чоловіком співвласниці телеканалу «112-Україна» Ольги Зубрицької, яка, у свою чергу, є сестрою гендиректора і співвласника «112-Україна» Андрія Подщипкова. Виходячи з інтерв'ю журналіста Жана Новосельцева «Дусі», Зубрицький мав безпосередній стосунок до телеканалу «112 Україна», до продакшн-студії V-TV (виробник одіозних сюжетів і документальних фільмів «Останнє попередження», що виходили на Першому національному), він же фінансово й тематично сприяв інтернет-телебаченню «Гром.TV» у проведенні розслідувань, у тому числі тих, що дискредитували Євромайдан.

Фото з Фейсбук Новосельцева

 

Liked the article?
Help us be even more cool!