ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд 29 квітня почне розгляд справи щодо підпалу авто журналістки Радіо Свобода

15.04.2021, 17:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Галицький суд Львова завершив 15 квітня підготовче засідання в справі підпалу автомобіля журналістки Радіо Свобода Галини Терещук та призначив перше засідання розгляду справи по суті на 29 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно із судовим рішенням, обвинуваченій стороні відмовили в задоволенні клопотання про повернення обвинувального акта прокурору, а також про повернення застави розміром понад 420 тисяч і 168 тисяч двом обвинуваченим, які проходять у кримінальній справі.

“Суд правомірно відмовив у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акта прокурору. Формально тривали підготовчі засідання задовго, але мав бути третій потерпілий, особа, якій теж підпалили машину. Він не подав спершу клопотання, що не буде брати участь у засіданнях. Слідчі об’єднали справу в одну, але він не з’являється”, – розповів захисник потерпілої журналістки Василь Розман.

Потерпілими в справі є подружжя Галини та Василя Терещуків. Підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення слідством визнані колишній майор поліції Франківського райвідділу поліції Львова Михайло Ч. і безробітний Вадим Д. (раніше судимий).

Як повідомляв ІМІ, 30 січня 2020 року у Львові підпалили автомобіль, що належить журналістці Радіо Свобода Галині Терещук.

25 травня 2020 року Галицький суд Львова ухвалив рішення про позбавлення волі на п'ять років з трирічним іспитовим терміном обвинуваченого в підпалі автомобіля журналістки 19-річного мешканця Хмельницького.

У справі підпалу фігурують ще двоє осіб – майор поліції Франківського району Львова Михайло Ч., який переховувався і перебував у розшуку, та безробітний, раніше судимий Вадим Д. Щодо цих двох підозрюваних порушено кримінальне провадження за статтею 347 ("Умисне пошкодження майна журналіста") ККУ.

17 серпня 2020 року СБУ викрила у Львові колишнього працівника Національної поліції, який за версією слідства, організував підпал автомобіля журналістки Радіо Свобода.

Затриманому повідомили про підозру в межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 27 (співучасть у злочині) та ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.

4 грудня 2020 року Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальний акт стосовно замовника та організатора підпалу у Львові автомобіля журналістки Радіо Свобода Галини Терещук. 

Загалом до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох фігурантів провадження, яких обвинувачують в організації підпалу автомобіля журналістки у зв’язку з її професійною діяльністю. Звинувачення висунуто за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 347-1 Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!