ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ встановила замовника та організатора підпалу авто журналістки Радіо Свобода

04.12.2020, 14:30
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальний акт стосовно замовника та організатора підпалу у Львові автомобіля журналістки Радіо Свобода Галини Терещук. Матеріали справи скеровано до суду.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Слідство встановило, що організатором підпалу був працівник Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. 

“Він діяв на замовлення львів’янина, який підозрюється в організації масштабних контрабандних схем. Поліцейський підібрав виконавця, передав йому гроші за “роботу” і надав необхідну інформацію щодо авто журналістки. У ніч на 30 січня 2020 року молодик здійснив підпал транспортного засобу”, – повідомляє СБУ.

Під час розслідування слідчі СБУ встановили, що замовник підпалу автомобіля журналістки раніше неодноразово “співпрацював” з виконавцем для скоєння аналогічних злочинів.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох фігурантів провадження, яких обвинувачують в організації підпалу автомобіля журналістки у зв’язку з її професійною діяльністю. Звинувачення висунуто за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 347-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня СБУ викрила у Львові колишнього працівника Національної поліції, який за версією слідства, у січні цього року організував підпал автомобіля журналістки Радіо Свобода.

Затриманому повідомили про підозру в межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 27 (співучасть у злочині) та ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.

25 травня 2020 року Галицький суд Львова ухвалив рішення про позбавлення волі на п'ять років з трирічним іспитовим терміном обвинуваченого в підпалі автомобіля журналістки 19-річного мешканця Хмельницького.

У справі підпалу фігурують ще двоє осіб – майор поліції Франківського району Львова Михайло Чердак, який переховується і перебуває в розшуку, та безробітний, раніше судимий Вадим Дмитренко. За даними львівських журналістів, чоловік відомий у кримінальному світі. Щодо цих двох підозрюваних порушено кримінальне провадження за статтею 347 ("Умисне пошкодження майна журналіста") ККУ.

30 січня у Львові підпалили автомобіль, що належить журналістці Радіо Свобода Галині Терещук.

Liked the article?
Help us be even more cool!