ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Студент Стенфорду розробляє монокль, оснащений ШІ, який "додасть іскру в нудні людські чати"

25.05.2023, 17:05
Скрін з відео Reuters
Скрін з відео Reuters

Студент комп’ютерних технологій в Стенфордському університеті Браян Чіан розробляє монокль, оснащений штучним інтелектом, який допоможе спілкуватися з іншими людьми, пише Reuters.

Він узяв пристрій доповненої реальності й свій ноутбук і вмовив кількох друзів написати код для проєкту, який він називає RizzGPT.

Сам пристрій – монокль, розроблений Brilliant Labs, чий вихідний код є у відкритому доступі й може бути матеріалом для експериментів, – має вбудовані камеру, мікрофон та внутрішній екран, на якому з’являються слова просто перед оком користувача.

Коли з користувачем хтось розмовляє, RizzGPT відстежує бесіду через мікрофон, транскрибує її в текст і по WiFi надсилає в чатбот ChatGPT, який генерує відповідь. З невеликим затримуванням ця відповідь опиняється на маленькому екрані монокля.

"Фактично RizzGPT використовує ШІ, щоб надавати тобі харизми, коли буде потрібно, – він слухає твою поточну розмову й рекомендує, що треба сказати далі", – зазначає Чіан.

Під час демонстрації Reuters запитало Чіана: "Що, на твою думку, є твоєю найбільшою слабкістю?"

"Я вважаю, що моєю найбільшою слабкістю є моя схильність забагато вимагати від самого себе. Я завжди намагаюся викладатися на повну й від цього іноді вигораю", – зачитав Чіан відповідь з монокля через п’ять секунд.

Наразі затримування й сама відповідь не дуже природні й не дуже харизматичні. Але це лише прототип, покликаний продемонструвати можливості цієї технології, стверджує Чіан.

"Наша взаємодія з комп’ютерами вже давно змінилася. Перед вами – поєднання зв’язку 5G, окулярів доповненої реальності, устаткування та інтелекту, яке фактично створює новий тип взаємодії з такими системами, нову, природнішу систему роботи з ними".

Винахідник зазначає, що проєкт не має на меті повністю замінити автентичне людське спілкування.

"Він задуманий просто як помічник, який може нагадати про щось, що ти забув… Я вважаю, в цьому сенсі він може стати в пригоді людям, які страждають на соціальну тривожність і яким важко, ну знаєте, спілкуватися з іншими".

Як повідомляв ІМІ, голова OpenAI Сем Алтман пропонує Конгресу США видавати ліцензії на розроблення ШІ.

У такий спосіб США зможуть застосовувати до компаній стандарти безпеки, зокрема тестуючи нові системи перед запуском і публікуючи результати. "Регулювання ШІ необхідне", – пише Алтман у своїх нотатках, переглянутих агенцією. 

Liked the article?
Help us be even more cool!