ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу фотографа Євгена Нікіфорова перекваліфікували та передали до суду

21.09.2021, 12:42
Фото – zaborona.com
Фото – zaborona.com

Обвинувальний акт у справі київського фотографа Євгена Нікіфорова, якому інкримінують скоєння смертельної ДТП у селі Василівка на Одещині, перекваліфікували та передали до Біляївського районного суду Одеської області.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на дані судового реєстру.

Справу Нікіфорова перекваліфікували з ч. 2 ст. 286 КК України  ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами") на ч. 1 ст. 119 КК України ("Вбивство через необережність"). 

У першому випадку чоловіку загрожувало від трьох до восьми років за ґратами з можливим позбавленням права керувати транспортним засобом. Наразі київському фотографу загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Розглядатимуть справу в Біляївському районному суді попри завантаженість складу суду. У цьому суді мають працювати 11 суддів, утім наразі правосуддя здійснюють лише сім.

Крім того, частина суддів у жовтні-листопаді перебуватиме у відпустці. Тому підготовче засідання в кримінальній справі щодо Євгена Нікіфорова призначили через місяць, а саме на 22 листопада. Її розглядатиме суддя Валерій Буран. Потерпілими в справі визнали вдову загиблого та його рідну сестру.

Як повідомляв ІМІ, на початку вересня 2021 року Одеська обласна прокуратура завершила досудове розслідування стосовно київського фотографа Євгена Нікіфорова, підозрюваного в скоєнні 14 березня ДТП в селі Василівка на Одещині, внаслідок якої загинула людина. 

6 вересня фотограф Євген Нікіфоров заявив про завершення строку запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

5 квітня Одеський апеляційний суд змінив Нікіфорову запобіжний захід з нічного домашнього арешту на цілодобовий.

17 березня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту фотографу Євгену Нікіфорову, якого підозрюють у скоєнні 14 березня ДТП в селі Василівка, внаслідок якої загинула людина.

Правоохоронці кваліфікували справу за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами").

14 березня Євгену Нікіфорову, який співпрацює з виданням "Заборона", погрожували та намагалися побити й пограбувати в селі Василівка Одеської області під час знімання для проєкту фотографа про експериментальні села.

Liked the article?
Help us be even more cool!