ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотограф Євген Нікіфоров, підозрюваного в смертельній ДТП, вийшов з-під домашнього арешту

06.09.2021, 16:42
Фото – zaborona.com
Фото – zaborona.com

Сьогодні, 6 вересня, завершився строк запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту для фотографа Євгена Нікіфорова, якого підозрюють в скоєнні 14 березня ДТП в селі Василівка на Одещині, внаслідок якої загинула людина.

Про це Нікіфоров повідомив на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, сторона обвинувачення більше не подавала до суду клопотання про продовження запобіжного заходу. Втім, додав він, слідство все ще триває. 

“А я потроху повертаюся до звичного життя. […] Загалом за пів року я провів три дні в ізоляторі тимчасового тримання, 128 днів на цілодобовому домашньому арешті без права виходити за межі квартири (з них три дні в лікарні), 47 днів під нічним домашнім арештом із зобов'язанням бути вдома до 21:00. Майже пів року без можливості працювати. Розбавляли морським вітром мою ізоляцію виклики на слідчі дії і судові засідання до Одеси”, – написав він та додав, що від сьогодні він повертається до роботи й звичного життя.

Як повідомляв ІМІ, 5 квітня Одеський апеляційний суд змінив Сергію Нікіфорову запобіжний захід: з нічного домашнього арешту на цілодобовий домашній арешт.

17 березня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту фотографу Євгену Нікіфорову, якого підозрюють в скоєнні 14 березня ДТП в селі Василівка, внаслідок якої загинула людина.

Правоохоронці кваліфікували справу за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (“Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”).

14 березня Євгену Нікіфорову, який співпрацює з виданням “Заборона”, погрожували та намагалися побити й пограбувати в селі Василівка Одеської області під час знімання для проєкту фотографа про експериментальні села.

Liked the article?
Help us be even more cool!