ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині намагалися побити і пограбувати фотографа, що співпрацює з "Забороною"

16.03.2021, 17:00
Фото - zaborona.com
Фото - zaborona.com

Фотографу Євгену Нікіфорову, який співпрацює з виданням “Заборона”, погрожували та намагалися побити і пограбувати 14 березня в селі Василівка Одеської області під час зйомок для свого проєкту про експериментальні села, повідомляє “Заборона”.

Знімав Нікіфоров разом з братом. Під час зйомки до них підійшли двоє чоловіків і почали погрожувати, що заберуть знімальну техніку та автомобіль. Один із них утримував машину, але Нікіфоров зміг поїхати. Незабаром фотографа затримав місцевий поліцейський - він сказав, що фотограф порушив правила дорожнього руху, і через це людина, яка на нього нападала, загинула.

14 березня телеграм-канал “Хуйова Одеса” опублікував відео, на якому видно, як двоє чоловіків намагаються залізти в автомобіль “Хюндай”. Один із них на милицях. Інший намагається залізти на переднє сидіння машини з пасажирського боку. Автомобіль здав назад разом із чоловіком та поїхав — далі запис обривається. Через кілька годин після цього інциденту з Нікіфоровим зв’язався чоловік, який представився поліцейським, і повідомив, що людина, яка на них напала, померла.

Як розповів виданню брат Євгена Вадим, під час експедиції експериментальними селами вони заїхали на своєму автомобілі в село Василівка Біляївського району. Приблизно о 16:30 вони вийшли в центр села, і Євген став знімати з дрона. У цей момент із магазину неподалік вийшло двоє чоловіків у стані алкогольного сп’яніння. Один з них — той, що без милиць, — за словами Вадима, почав погрожувати його брату.

“Чоловік різко притулився до дверей автомобіля, щоби брат не зміг сісти, - розповів Вадим Нікіфоров. - Почав говорити: а що ви тут робите, а чи брали дозвіл на зйомку у господарів магазину, а покажіть, що зняли. Женя сказав, що він фотограф, той його загуглив і сказав: “Це остання поїздка у вашому житті. Ви звідси не поїдете”. До нього підійшов чоловік на милицях і став говорити приблизно те саме. Брату стало погано, він повернувся спиною до них. До нього підійшов чоловік на милицях і вдарив під ребро ліктем. “Ну що, легше стало?”, - запитав він і розсміявся. Потім вони помітили мене і підійшли. Чоловік [без милиць] відкрив двері з мого боку й засунув голову в салон. Я попросив його відпустити двері. Брат швидко сів у машину, здав назад, а цей чоловік почав бігти по ходу руху. Якийсь час він біг по асфальту - метрів 100 - а потім відпустив двері машини”.

За словами Вадима, конфлікт із двома чоловіками тривав близько години. Весь цей час вони вимагали віддати їм фотоапарат, дрон і автомобіль.

І Євген, і Вадим стверджують, що не бачили, що далі відбувалося з людиною, яка на них напала. Однак слідчий, який зв’язався з Нікіфоровим пізніше, сказав, що чоловік розбив голову й помер. 

Адвокат Нікіфорова Денис Пономаренко сказав Забороні: “Слідчий оголосив йому підозру в тому, що той порушив правила дорожнього руху своїми протиправними діями, не впевнившись, що в автомобілі зачинені двері, що нібито призвело до смерті пішохода”. Нікіфорову закидають частину 2 статті 286 кримінального кодексу України. Разом з тим слідчий в тексті підозри не згадує ні про конфлікт, ні про те, що чоловік здійснив розбійний напад і погрожував братам Нікіфоровим насильством. Крім того, немає ні свідоцтва про смерть цього чоловіка, ні експертизи, яка розкрила б причини смерті.

Офіційний сайт одеської поліції повідомляє, що у Василівці “невідомий скоїв наїзд на пішохода і зник”, але пізніше його затримали. 

Зараз у Київському районному суді Одеси проходить суд про обрання запобіжного заходу. Прокуратура вимагає заарештувати Євгена на 60 днів.

Liked the article?
Help us be even more cool!