ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідство назвало, кого вважає організатором убивства Шеремета

13.12.2019, 15:20
Фото – Роман Пилипей / ЕРА
Фото – Роман Пилипей / ЕРА

Головне слідче управління Національної поліції України підозрює ветерана ООС та музиканта Андрія Антоненка (Ріффмастер) в організації вбивства журналіста Павла Шеремета. 

Про це повідомив представник обвинувачення 13 грудня під час засідання Печерського районного суду Києва, який обирає підозрюваним запобіжний захід, повідомляє “Детектор медіа”.

“Антоненко Андрій, захопившись ультранаціоналістичними ідеями; культивуючи величність арійської раси; розмежуванням суспільства за принципом національної належності; прагнучи зробити свої погляди об'єктом уваги громадськості; вчиняючи свої дії, щоб привернути увагу громадськості до певних політичних переконань; перебуваючи на території проведення АТО, з числа волонтерів та осіб, які пройшли військову підготовку в складі добровольчих батальйонів та мають навички поводження з вогнепальною зброєю та вибуховими речовинами, вирішив створити організовану групу, щоб в її складі вчинити вбивство журналіста та радіоведучого Павла Шеремета”, – сказав під час засідання суду представник обвинувачення.

На думку слідства, у групі є чіткий розподіл функцій: Андрій Антоненко є “організатором та керівником”, а Юлія Кузьменко, Яна Дугарь та невстановлені особи “здійснювали розвідувальні заходи (спостереження за Павлом Шереметом), збирали інформацію про камери відеонагляду, підкладали вибухівку, вчиняли дистанційний підрив”.

Як повідомляв ІМІ, 13 грудня Печерський районний суд Києва обрав військовій медсестрі Яні Дугарь, підозрюваній у кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

12 грудня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна і Владислав Грищенки.

12 грудня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета підклали музикант і доброволець АТО Андрій Антоненко та лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко.

12 грудня заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

12 грудня редакція “Української правди” заявила, що їх шокувала озвучена слідством версія щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!