ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще трьом особам, причетним до Партії Шарія, оголошено про підозру

28.09.2021, 16:42
Фото – Палатка Партии Шария / Facebook / 24 канал
Фото – Палатка Партии Шария / Facebook / 24 канал

Служба безпеки України повідомила про підозру ще трьом особам, причетним до протиправної діяльності, пов’язаної з реєстрацією політичної партії “Партія Шарія”.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Про підозру оголошено за ч. 2 ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців) Кримінального кодексу України.

“У СБУ є аргументовані докази причетності цих осіб до підробки документів про перереєстрацію політичної партії “Об’єднана Україна” в політичну партію “Партія Шарія” та до фальшування протоколів засідань цієї “політичної сили” задля обрання “потрібних керівників партії”, – йдеться в повідомленні.

Наразі до суду передаються матеріали, необхідні для обрання всім чотирьом підозрюваним запобіжного заходу.

Як повідомляв ІМІ, 24 вересня СБУ повідомила про підозру одній з керівниць Партії Шарія за ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців”). За даними джерела "Української правди", підозру оголосили тещі Анатолія Шарія Бондаренко Аллі.

8 червня 2021 року СБУ повідомила, що провела обшуки в засновників громадської організації “Партія Шарія”, причетних до розповсюдження в столичному регіоні агітації із закликами до зміни меж території або державного кордону України. Відкрито кримінальні провадження за статтями про зазіхання на територіальну цілісність України (ч. 1 ст. 110 КК) і підроблення документів (ч. 3 ст. 358 КК). Слідчі дії тривають.

16 лютого 2021 року СБУ повідомила про підозру в скоєнні злочину громадянину України Анатолію Шарію за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ч. 1 ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками"). Шарія викликали на допит 22 лютого до СБУ.

22 лютого 2021 року СБУ повідомила, що розцінює неявку Шарія на допит як ухилення від слідства. 

25 лютого 2021 року СБУ оголосила Шарія в державний розшук. 

1 березня 2021 року СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу і необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні стосовно Анатолія Шарія.

31 травня 2021 року українські ЗМІ повідомили, що Литва позбавила статусу біженця політика та блогера Анатолія Шарія, підозрюваного в Україні в державній зраді. 10 травня 2021 року Шарію анулювали всі документи та оголосили його персоною нон ґрата. Шарій оскаржив рішення Литви щодо позбавлення його статусу біженця.

27 липня 2021  року юрист Марк Фейгін повідомив, що литовський суд відмовив блогеру Анатолію Шарію в оскарженні рішення департаменту міграції Литви, тепер він повинен буде покинути ЄС.

За даними ЗМІ, Шарій проживає наразі в Іспанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!