ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала мережу "журналістів" херсонського колаборанта Стремоусова

17.06.2022, 15:13
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України повідомила про нейтралізацію у декількох областях розгалуженої агентурної мережі ФСБ росії, яку координував радник так званого “очільника” тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова.

За інформацією джерел ІМІ у правоохоронних органах, російські агенти є мережею так званих “журналістів” херсонського колаборанта Кирила Стремоусова.

За даними СБУ, було затримано 19 ворожих агентів у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях.

Затримані коригували ракетні обстріли українських міст і розвідували позиції підрозділів ЗСУ, а також збирали інформацію щодо місць утримання російських полонених. 

Крім того, вони займалися підбором даних про учасників національного спротиву, які підпільно протидіють загарбникам на тимчасово окупованих територіях півдня України.

За даними слідства, ворожою групою керував агент ФСБ, який перебував в одному з районів Херсонщини. Одержані від інформаторів розвіддані він передав представникам російських спецслужб, серед яких – радник так званого “голови Криму” Аксьонова.

Також СБУ встановила, що агентурна мережа була сформована двома кадровими співробітниками ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Передачу інформації здійснювали через “зв’язкових”, які знаходились на тимчасово окупованій території Херсонської області. Для комунікації використовували закриті Telegram-канали.

Серед переданих окупантам відомостей були електронні карти з локаціями місць масового перебування людей, об’єктів критичної інфраструктури та українських військових підрозділів.

Під час проведення більше 30 обшуків за місцями перебування ворожої агентури правоохоронці виявили: зброю, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами злочинів, прокремлівські агітаційні матеріали.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування.

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як повідомляв ІМІ, 4 березня Кирило Стремоусов погрожував “інакомислячим” в окупованому Херсоні російським ув’язненням. Також він інсценував допит “українського активіста” Олександра Тарасова.

13 березня херсонському блогеру-колаборанту Кирилу Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

19 березня Стремоусову повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Він 16 березня, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади “Комитет спасения “За мир и порядок”.

9 листопада 2020 року Комісія з журналістської етики оголосила публічний осуд директору ІА “Таврія ньюс” Кирилу Стремоусову, який масово роздає журналістські посвідчення стороннім особам.

Liked the article?
Help us be even more cool!