ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колаборанту Стремоусову повідомили ще одну підозру

19.03.2022, 12:37
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Херсонському блогеру-колаборанту Кирилу Стремоусову заочно повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, 16 березня 2022 року підозрюваний, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади “Комитет спасения “За мир и порядок”.

“Зібрання проводилося для переконання мешканців області в тому, що українська влада більше не керує регіоном. Також на ньому лунали заклики до підтримки окупації РФ. Такими діями завдано шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України”, – повідомляє Офіс генпрокурора.

За вчинене фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Фото – Офіс генпрокурора

За даними “Інформаційного спротиву”, серед членів так званого комітету зокрема, раніше обвинувачуваний у вбивстві та викраденні бізнесмена Ігоря Пащенка ексміський голова Херсона Володимир Сальдо; підозрювана в держзраді (ч. 1 ст. 111 ККУ) проросійська активістка Тетяна Кузьміч; колишній голова Антоновської селищної ради Ігор Сємєнчєв, який є обвинувачуваним у низці справ про корупційні злочини; розшукуваний (за ст. 260 ККУ) Георгій Кальонов, якого обміняли на українських військовослужбовців під час одного з обмінів; підозрюваний у держзраді (ч. 1 ст. 111 ККУ) проросійський активіст Кирило Стремоусов; ексактивіст проросійської медведчуківської організації “Український вибір” Дмитро Савлученко.

Як повідомляв ІМІ, 13 березня херсонському блогеру-колаборанту Кирилу Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

4  березня Кирило Стремоусов погрожував “інакомислячим” в окупованому Херсоні російським ув’язненням. Також він інсценував допит “українського активіста” Олександра Тарасова.

Liked the article?
Help us be even more cool!