ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонський блогер-колаборант Стремоусов інсценував допит "українського активіста"

08.03.2022, 23:40

Херсонський блогер-колаборант Кирило Стремоусов інсценував допит “українського активіста” Олександра Тарасова, повідомляє “Детектор медіа”.

Так, на ютуб-каналі Стремоусова, який не раз у своїх висловлюваннях підтримував Росію, з’явилося відео з назвою “В Херсоне проукраинский активист оказался провокатором”. У відеоролику Стремоусов українською мовою допитує нібито українського активіста, який розповідає йому, що всі проукраїнські мітинги в Херсоні, які виникли як спротив щодо російської агресії, організовані Службою безпеки України. На відео допитують представника Незалежної медіапрофспілки України Олександра Тарасова. Він розповідає, як багато років співпрацює з СБУ та як зараз у Херсоні нібито організовує мітинги на підтримку України. “Допит” Стремоусов веде українською мовою на тлі українського прапора, щоб вдати представника української влади.

Насправді Олександр Тарасов та Кирило Стремоусов – давні знайомі. За інформацією представника Інституту масової інформації в Херсонській області Сергія Нікітенка, Тарасов позиціює себе як проукраїнський активіст, проте вже багато років працює пліч-о-пліч зі Стремоусовим. “Вони виконують роль так званої комерційної громадськості. Наприклад, можуть грати ролі доброго та злого поліцейських. Один ходить лякає когось, а інший захищає. Спершу Тарасов позиціонував себе як журналіст, також організовував у Херсоні осередок Незалежної медіапрофспілки, а потім опинився в керівництві НМПУ”, – розповів представник ІМІ.  

Він додав, що свою співпрацю Стремоусов і Тарасов намагаються приховати, адже вдають, що один з них проукраїнський, другий – проросійський активіст. “Думаю, що це відео – це російська провокація, щоби вбити відразу декілька зайців. По-перше, сказати, що всі мітинги в Херсоні організовані працівниками СБУ з Києва. По-друге, у такий спосіб показуючи, як протести в Україні організовують “провокатори”, Стремоусов може відпрацювати російські гроші та показати свою діяльність”, – розповів представник ІМІ.  

У коментарях до відео люди дякують Стремоусову за те, що розповідає “правду”, й кажуть, що “СБУ мутить воду, щоб провокувати росіян на агресію”. 

Більше про те, чим відомий Кирило Стремоусов, читайте в досьє “Детектора медіа”.

Як повідомляв ІМІ, нещодавно Кирило Стремоусов погрожував “інакомислячим” в окупованому Херсоні російським ув’язненням. 

“Усім, хто проти “руського міру”, тобто патріотам, активістам, журналістам, тут небезпечно. Бо Стремоусов обіцяє зачистки й тюрми”, – повідомила ІМІ одна з журналісток, що залишилися в обласному центрі. 

Зокрема, у своєму відеозверненні Стремоусов пообіцяв “перепис населення" і покарання для “тих, хто жив на гранти”. Себе Стремоусов назвав у відео “руським”, який багато років страждав від “нацистів” та “провокацій СБУ”.

Liked the article?
Help us be even more cool!