ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонському блогеру-колаборанту Стремоусову оголосили підозру в держзраді

13.03.2022, 20:57
Фото – фейсбук Кирила Стремоусова
Фото – фейсбук Кирила Стремоусова

Херсонському блогеру-колаборанту Кирилу Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України підозрюваний одразу перейшов на бік ворога. 

“Маючи досвід журналістської діяльності, він цілеспрямовано завдає шкоди інформаційній безпеці України, розміщуючи на власному каналі в мережі Інтернет відеоматеріали з пропагандою “руського миру” та виправдовує збройну агресію Російської Федерації. Своїми діями підозрюваний чинить психологічний тиск на населення з активною проукраїнською позицією для подолання його спротиву та окупації”, – йдеться в повідомленні.

За протизаконні дії фігуранту загрожує покарання – позбавлення волі строком від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такого.

Як повідомляв ІМІ, 4  березня Кирило Стремоусов погрожував “інакомислячим” в окупованому Херсоні російським ув’язненням. 

“Усім, хто проти “руського міру”, тобто патріотам, активістам, журналістам, тут небезпечно. Бо Стремоусов обіцяє зачистки й тюрми”, – повідомила ІМІ одна з журналісток, що залишилися в обласному центрі. 

Зокрема, у своєму відеозверненні Стремоусов пообіцяв “перепис населення" і покарання для “тих, хто жив на гранти”. Себе Стремоусов назвав у відео “руським”, який багато років страждав від “нацистів” та “провокацій СБУ”.

Також він інсценував допит “українського активіста” Олександра Тарасова.

Liked the article?
Help us be even more cool!