ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила фейкову "Хмельницьку міськраду", що співпрацювала з Шарієм

07.04.2021, 17:52
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України провела низку обшуків у псевдодепутатів незаконно створеної “Хмельницької міської ради”, які координувалися спецслужбами Росії та співпрацювали з Анатолієм Шарієм, якому раніше СБУ повідомила про підозру у державній зраді.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Слідчі СБУ перевіряють інформацію про причетність підозрюваних до діяльності, спрямованої на захоплення державної влади і повалення конституційного ладу.

Під час обшуків у представників незаконно створених “органів місцевого самоврядування і державної влади “Республіки Україна” та “територіальної громади міста Хмельницький” правоохоронці виявили:

  • статути фейкових псевдоутворень;
  • печатки і бланки;
  • протоколи засідань;
  • розпорядження, посвідчення і листування самопроголошених органів;
  • агітаційні матеріали.

Також вилучено картки платіжних систем РФ, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та інші матеріали, які будуть долучені до матеріалів справи.

Триває досудове слідство за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, 16 лютого СБУ оголосила про підозру в скоєнні злочину громадянину України Анатолію Шарію. Підозру оголошено в межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ч. 1 ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

16 лютого проросійського політика і блогера Анатолія Шарія викликали на допит до Служби безпеки України 22 лютого. У разі нез'явлення його оголосять у розшук. 

22 лютого СБУ повідомила, що розцінює неявку проросійського політика і блогера Анатолія Шарія на допит 22 лютого як ухилення від слідства. 

25 лютого СБУ оголосила Анатолія Шарія в державний розшук. СБУ повідомила, що цього дня Шарій не з’явився на допит.

1 березня СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу і необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні стосовно Анатолія Шарія.

Liked the article?
Help us be even more cool!