ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розмова з терористами "Л/ДНР" була потрібна, щоб довести, що в перебігу таких розмов можуть бути дії, – Куликов

19.10.2022, 11:26
Фото – КЖЕ
Фото – КЖЕ

Розмова з терористами "Л/ДНР" була потрібна. Але не для того, щоб урятувати їхні душі, а для того, щоб спробувати довести, що в перебігу таких розмов можуть бути дії.

Таку думку в інтерв'ю ІМІ висловив ведучий, журналіст, голова правління Громадського радіо, голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов, відповідаючи на запитання щодо доцільності мінських перемовин упродовж восьми років.

"Ми перебували в парадоксальному становищі. Коли ми говорили: “А що з ними розмовляти – вони все одно виконують те, що їм Москва скаже”. І це правда, на мою думку. А з іншого боку, ми казали: “З росіянами не можна ні про що домовлятися” – і вперто домовлялися з росіянами, яких на відміну від терористів, зрадників, сепаратистів на свій бік перетягнути неможливо. А ось історія найзапекліших конфліктів показує, що найманців, зрадників і так далі на свій бік перетягнути можна. Їх можна підкупити, їх можна залякати, їм можна дещо пообіцяти. Тому я гадаю, що ми великою мірою впустили змогу роботи з цими людьми. Хоча не знаю: можливо, якісь там контакти були", – сказав Куликов.

Як приклад того, що інколи розмови з терористами ведуться, він нагадав, що британський уряд домовлявся з терористами в Північній Ірландії.

А під час війни в Афганістані радянські окупаційні війська, війська вторгнення, час від часу залучали на свій бік тих, хто ще вчора з ними запекло бився.

"Потім  ці люди знову могли воювати проти радянських військ, але тактичні просування на цьому були. І ось мені здається, що якби ми цю змогу не впустили, то, можливо, і запеклість, з якою йдуть у бій, люди зараз з "Л/ДНР", – вона могла бути меншою. Мені так здається", – резюмував журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!