ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд вимагає від 5 каналу видалити матеріал про "Правий сектор"

12.08.2021, 10:39
Фото - скріншот з відео 5 каналу
Фото - скріншот з відео 5 каналу

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) вимагає від 5 каналу видалити із сайту репортаж про захисників української землі.

Про це повідомляється на сайті 5 каналу.

Роскомнагляд вимагає видалити матеріал журналістки Ольги Калиновської від 20 липня “Третя сила” на фронті: “Правий сектор” відзначив 7-му річницю створення - бойовий шлях добровольців”. 

Російське відомство надіслало 5 каналу листа з повідомленням про обмеження доступу до даного матеріалу як такого, що “містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, інформаційні матеріали організацій, діяльність яких визнана небажаною, недостовірну суспільно значиму інформацію, поширювану під виглядом достовірних повідомлень”.

Як зазначає канал, аналогічні листи від Роскомнагляду канал регулярно отримує на свій YouTube-каналу.

Журналістка і ведуча 5 каналу Ольга Калиновська вважає це визнанням і вважає, що канал робить правильні матеріали.

“В них же “Правий сектор” визнаний терористичною організацією. Для нас це визнання, що ми все правильно робимо, даємо правильні матеріали, спрямовані на захист нашої безпеки, які показують наших героїв, прославляють наших героїв, які показують нашу сучасну історію. А те, що Росію це курвить, то “хороші чоботи, треба брати”. Значить, потрібно рухатися в цьому напрямку. Те, що Росію злить і дістає – це означає, що в інформаційному просторі, в інформаційному плані ми все правильно робимо, і потрібно рухатися в цьому ж напрямку”, - прокоментувала вона.

Також вона додала, що їхнє законодавство не розповсюджується на Україну: “Це їхні (російські – ред.) якісь там правила, їхні заборони. Нас це взагалі не стосується. Це наші герої, це наші славетні воїни. Те, що це їх зачіпає, – це їхні проблеми. Ми ж розповідаємо свою історію і про своїх героїв”.

Як повідомляв ІМІ, у липні Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) обмежила на території РФ доступ до сайту видання “Букви”. Раніше Роскомнагляд звернувся до "Букв" із вимогою видалити новину про "військовий призов" в окупованому Росією Криму. Редакція "Букв" заявила, що не має наміру видаляти новину.

8 червня кропивницьке видання “Гречка” отримало листа від Роскомнагляду щодо внесення їх до списку сайтів, які поширюють інформацію, заборонену в РФ. Регулятор вимагав прибрати із сайту матеріал за 2015 рік "У Росії вчителя засудили за вірші на підтримку України й згадки про УПА".

31 березня hromadske заявило, що Роскомнагляд хоче заблокувати їхнє відео від 12 липня 2015 року. У ньому представники "Правого сектору" розповідають свою версію подій у Мукачеві у 2015 році.

1 травня редакція Тернопільського медіацентру отримала листа від служби підтримки YouTube, у якому повідомлялося, що Роскомнагляд хоче заблокувати їхнє відео "Правий сектор" Тернопільщини оголосив мобілізацію добровольців на тлі загострення з Росією" від 21 квітня 2021 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!