ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії видання "Гречка" внесли до списку заборонених за матеріал про засудженого поета

14.06.2021, 10:00
Фото – Грани.ру
Фото – Грани.ру

Федеральна служба Росії з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) внесла українське інтернет-видання "Гречка" до списку сайтів, які поширюють інформацію, заборонену в РФ.

Про це повідомляється на сайті видання.

Редакція отримала 8 червня листа, в якому вказано, що якщо із сайту не приберуть матеріал за 2015 рік, то доступ до нього заблокують для інтернет-користувачів з Росії.

Йдеться про матеріал "У Росії вчителя засудили за вірші на підтримку України і згадки про УПА". У ньому повідомляється, що вчителя Олександра Бившева з Орловської області Росії засудили за вірші до 300 годин громадських робіт і заборонили вчителювати два роки. Також у матеріалі наводяться його вірші. У серпні 2018 року проти чоловіка порушили ще одну кримінальну справу за статтею про публічні заклики до екстремістської діяльності.

Як повідомляв ІМІ, 31 березня hromadske заявило, що Роскомнагляд хоче заблокувати їхнє відео від 12 липня 2015 року. У ньому представники "Правого сектору" розповідають свою версію подій у Мукачеві у 2015 році.

1 травня редакція Тернопільського медіацентру отримала листа від служби підтримки YouTube, у якому повідомлялося, що Роскомнагляд хоче заблокувати їхнє відео "Правий сектор" Тернопільщини оголосив мобілізацію добровольців на тлі загострення з Росією" від 21 квітня 2021 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!