ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд вимагає від "Букв" видалити новину про "військовий призов" в окупованому Криму

13.07.2021, 17:15
Фото – Букви
Фото – Букви

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) вимагає від українського інтернет-видання "Букви" видалити новину про "військовий призов" в окупованому Росією Криму.

Відповідне сповіщення видання отримали від Роскомнагляду, повідомляється на сайті "Букв".

Йдеться про новину, опубліковану на сайті "Букви" 3 жовтня 2017 року під назвою "В українському МЗС вимагають від РФ скасувати призов на військову службу в Криму". У новині розповідається про те, що Міністерство закордонних справ України вимагало від Росії скасувати призов на військову службу в незаконно захоплених Криму і Севастополі.

У Роскомнагляді сповістили, що цю публікацію "Букв" внесено до "Єдиного реєстру доменних імен, покажчиків сторінок сайтів у мережі Інтернет і мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти в мережі Інтернет, які містять інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено".

Внесення до реєстру відбулося через те, що вказана новина "Букв" начебто "містить відомості, поширення яких у Російській Федерації заборонено рішенням суду" (на підставі рішення окупаційного "Київського районного суду" Сімферополя).

У Роскомнагляді вимагають від видання "Букви" "негайно вжити заходів з видалення" новини та погрожують "блокуванням". У разі "відмови або бездіяльності власника сайту в мережі Інтернет провайдер хостингу зобов’язаний обмежити доступ до такого сайту в мережі Інтернет протягом доби з моменту отримання цього повідомлення".

"У разі невжиття провайдером хостингу і (або) власником сайту заходів з видалення забороненої інформації і (або) обмеження доступу до сайту в мережі Інтернет, буде ухвалене рішення про внесення до єдиного реєстру мережевої адреси, яка дозволяє ідентифікувати сайт у мережі Інтернет, який містить інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено, а доступ до нього буде обмежено", – уточнили в Роскомнагляді.

У разі ж видалення новини в Роскомнагляді обіцяють вилучити відомості щодо "Букв" з "Єдиного реєстру доменних імен".

Редакція "Букв" наголошує, що не має наміру видаляти новину.

Як повідомляв ІМІ, 12 липня Кримська правозахисна група заявила, що в окупованому Росією Криму заблокували їхній сайт через публікацію матеріалів про незаконний військовий призов на півострові.

Liked the article?
Help us be even more cool!