ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російській пропагандистці вручили премію імені Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum

25.05.2022, 17:23

Колишній російській пропагандистці й редакторці "Першого каналу" Марині Овсянніковій вручили премію імені Вацлава Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum 2022, повідомляє "Детектор медіа". 

У своїй промові Овсяннікова розповіла, як колись студенткою читала роман Оруелла "1984" і вважала, що такого в росії не може бути, "але помилилась". Також сказала, що людей у росії заарештовують за антивоєнні висловлювання, незалежні ЗМІ знищують, а путін є воєнним злочинцем, який побудував "цинічну та брехливу машину пропаганди". Також вона зазначила, що росЗМІ привчають росіян ненавидіти українців.

Серед іншого Овсяннікова розповіла, що 24 лютого стало для неї шоком та точкою неповернення, що вона нібито знає, що відчувають зараз мільйони українських жінок та дітей, і що росія має програти цю війну якомога швидше. Грошову частину винагороди Овсяннікова пообіцяла спрямувати на допомогу українським біженцям.

Як повідомляв ІМІ, на початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з РФ санкцій.

Німецьке видання Die Welt найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки.

14 квітня в Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову.

21 квітня німецька медіагрупа Weimer Media Group (WMG) присудила Премію ЗМІ за свободу Президенту України Володимиру Зеленському, лідерці білоруської опозиції Світлані Тихановській та колишній редакторці російського пропагандистського "Первого канала" Марині Овсянніковій. 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликала німецьку Weimer Media Group відмовитися від вручення Премії ЗМІ за свободу російській пропагандистці Марині Овсянніковій.

Після цього її вилучили зі списку лауреатів німецької Премії ЗМІ за свободу.

Liked the article?
Help us be even more cool!