ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Різниця між Лавровим і Соловйовим майже непомітна – аналітик ІМІ про російську пропаганду

03.01.2023, 12:31
Фото – russische-botschaft.ru
Фото – russische-botschaft.ru

Журналіст та аналітик Інституту масової інформації Дмитро Баркар повідомив, що нині зріс градус антизахідної риторики російської пропаганди, оскільки їм нема чого втрачати, дипломатичні шляхи зруйновані.

Про це він сказав в ефірі Громадського радіо, розповідаючи, як змінювалася пропаганда російського військово-політичного керівництва у 2022 році. 

“Нині зріс градус антизахідної риторики роспропаганди. Устами Лаврова вимагали від Заходу “комплексу заходів з безпеки”, списку вимог, який РФ показала США. Розраховували, що Захід злякається і на щось погодиться. Зараз стало зрозуміло: США дасть озброєння Україні, риторика стала більш жорсткою стосовно Заходу з боку Лаврова, менш дипломатична. Важко його назвати дипломатом. Різниця між Лавровим і Соловйовим зараз дуже умовна – поміняй місцями, ніхто й не помітить. Зріс градус антизахідного хамства, бо в цьому напрямкові, їм, мабуть, нема чого втрачати, дипломатичні шляхи зруйновані”, – зазначив Дмитро Баркар.

Також він звернув увагу на те, що роспропаганді зараз важко виправдовувати “специальную военную операцию”. 

“Звиклий до цієї локшини російський споживач пропаганди розуміє, що спецоперації не затягуються так надовго. Не взяли за три дні, то зараз змінили акцент на те, що “стоїмо до кінця”. Представляють події більш глобально, як “війну з НАТО”. Рівень життя погіршився через санкції та внутрішні події, кладовища з похованнями військових розростаються. Це важко виправдовувати “спецоперацією”, – зазначив аналітик ІМІ.

Також Дмитро Баркар додав, що роспропаганда була ефективною через свою тривалість. 

“Ідея “непереможності Росії” закладалася десятиліттями. Раптом міф руйнується і треба якось викручуватися. Пік погроз ядерною зброєю минув влітку цього року. Зараз виправдовуються і намагаються натякати, що мали на увазі інше: “Зброя є, використовуватимемо, якщо на нас нападуть”. Усе тому, що прийшло відчуття можливості відплати; якщо нема впевненості в перемозі, треба бути акуратними у висловлюваннях, бо доведеться відповідати за них”, – розповів він.

Liked the article?
Help us be even more cool!