ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Репортери без кордонів” вимагають більшої прозорості в справі Шеремета

10.01.2020, 18:30
Reporters sans frontières
Reporters sans frontières

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” вимагає більшої прозорості в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це йдеться в заяві “Репортерів без кордонів”.

Організація стурбована тим, що знайдені докази в цій справі не є переконливими, та вимагає, аби слідство було продовжено, а також більшої прозорості в ньому.

“Потреба дізнатися правду про вбивство Павла Шеремета є негайною, особливо враховуючи той факт, що іншого журналіста було вбито в Україні у 2019 році, – сказала Жанна Кавельє, голова відділу Східної Європи та Центральної Азії “Репортерів”. – Ми закликаємо українську владу забезпечити більшу прозорість у цьому розслідуванні, яке стане можливістю розпочати справжню боротьбу з безкарністю з безкарністю та в якому не лише виконавці, але й замовники мають бути знайденими та притягнутими до суду”.

Як повідомляв ІМІ, 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

Заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна і Владислав Грищенки.

14 грудня 2019 року Печерський районний суд Києва арештував на два місяці Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка, підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Євген Коваль повідомив, що вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета підклали музикант і доброволець АТО Андрій Антоненко та лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко.

Слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

Редакція “Української правди” заявила, що їх шокувала озвучена слідством версія щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!