ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила закон, що передбачає іспити з мови та історії для отримання громадянства

21.03.2023, 14:35
Фото – chytomo.com
Фото – chytomo.com

Верховна Рада ухвалила закон щодо умов прийняття до громадянства України. Документ у другому читанні підтримав 281 народний депутат.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Законопроєкт №7606 передбачає, що для прийняття до громадянства людина має скласти іспити з основ Конституції України, історії України та іспит на рівень володіння державною мовою.

Іспити потрібно скласти протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України.

Як повідомляв ІМІ, 3 червня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій.

6 червня Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що російський журналіст і колишній депутат Державної думи рф Олександр Невзоров подався на українське громадянство.

8 червня на сайті Президента України було оприлюднено петицію щодо заборони надання громадянства України російському журналісту, ексдепутату Державної думи РФ Олександру Невзорову, яка у вересні набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

13 жовтня президент Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону надання українського громадянства російському журналісту, ексдепутату Державної думи РФ Олександру Невзорову. 

18 листопада 2022 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні зміни до Закону "Про громадянство України", яким, зокрема, вводиться обов’язковий іспит з української мови, історії України та на знання Конституції України для людей, які хочуть отримати громадянство України.

Liked the article?
Help us be even more cool!