ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський підтвердив, що Невзоров подався на громадянство

06.06.2022, 16:42
Фото – altyn-orda.kz
Фото – altyn-orda.kz

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що російський журналіст і колишній депутат Державної думи рф Олександр Невзоров подався на українське громадянство.

Про це він повідомив 6 червня під час спілкування з журналістами, повідомляє Суспільне.

“Я знаю, що він (Невзоров. – Ред.) хотів полишити громадянство рф, бо підтримує Україну. Ми мали про це розмову, він є в списках”, – зазначив президент.

За його словами, Україна має докладати зусиль, щоб дестабілізувати ситуацію в росії.

“Якщо ми можемо хитати росію, то треба це робити. Я вважаю, що це наша зброя теж люди будь-якого громадянства, які виступають за Україну”, – наголосив Зеленський.

Водночас президент не пояснив, чи отримав Невзоров українське громадянство.

Олександр Невзоров – 63-річний російський блогер та журналіст, який від початку нападу росії на Україну виступав проти війни та підтримував ЗСУ.

У 1993–2007 роках він був депутатом російської держдуми. Працював на телеканалі ГРТ, який у 1990-ті роки був під контролем олігарха Бориса Березовського. У 2012 році на виборах президента росії Невзоров був довіреною особою путіна.

У 2015 році, після анексії Криму та бойових дій на Донбасі, Невзоров заявляв, що “в нього немає національності”. Останніми роками здебільшого був відомий як блогер та запрошений спікер російських опозиційних ЗМІ. Також він веде свій YouTube-канал, де різко критикує російську владу та армію, а більшість своїх випусків закінчує словами “Слава Україні”.

Ще у квітні міністерство юстиції росії внесло до реєстру ЗМІ – “іноземних агентів” Олександра Невзорова. Влада рф порушила справу проти російського журналіста за статтею про поширення “фейків” проти російських військових. Покарання передбачає штраф у вигляді 700 тис. рублів або позбавлення волі терміном від 3 до 15 років.

Приводом стало те, що у своїх соцмережах Невзоров опублікував інформацію про обстріл росією пологового будинку в Маріуполі.

МВС росії згодом оголосило публіциста у розшук під час його перебування в Ізраїлі.

Крім цього, журналіст зазначав, що в лавах полку “Азов” служать “чудові люди, які не мають стосунку до нацизму”.

Як повідомляв ІМІ, 3 червня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій.

Liked the article?
Help us be even more cool!