ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВР підтримала за основу норму про обов'язковий іспит для отримання громадянства України

18.10.2022, 14:51
Фото - ZN.UA
Фото - ZN.UA

Верховна Рада України прийняла в першому читанні зміни до Закону "Про громадянство України", яким, у тому числі, вводиться обов’язковий іспит з української мови, історії України та на знання Конституції України для людей, які хочуть отримати громадянство України.

За відповідний законопроект проголосували 309 народних депутатів, пише ZN.UA.

Згідно із пропозиціями законопроекту іноземці, які подають заяву на отримання громадянства України повинні скласти іспити з основ Конституції, історії України, а також на рівень володіння державною мовою. На складання іспитів дається два роки, інакше така особа може втратити громадянство.

Водночас ті прохачі громадянства, які мають визначні заслуги перед Україною, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, або які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, можуть набути статус громадянина України без документів про складання відповідних іспитів, однак мають скласти їх впродовж двох років. Насамперед іспит про знання української мови.

Виняток становлять лише діти, які вступають у громадянство України разом із опікунами чи батьками.

Також законом передбачено ценз володіння державною мовою відповідно до рівня, визначеного Національною комісією зі стандартів державної мови, а не лише достатньою для розуміння та спілкування, як зазначається в чинній редакції закону.

Зараз для отримання українського громадянства кандидатам достатньо лише невеликого переліку документів та відповідної заяви.

Як повідомляв ІМІ, 3 червня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій.

6 червня Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що російський журналіст і колишній депутат Державної думи рф Олександр Невзоров подався на українське громадянство.

8 червня на сайті Президента України було оприлюднено петицію щодо заборони надання громадянства України російському журналісту, ексдепутату Державної думи РФ Олександру Невзорову, яка у вересні набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

13 жовтня президент Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону надання українського громадянства російському журналісту, ексдепутату Державної думи РФ Олександру Невзорову. 

Liked the article?
Help us be even more cool!