ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський надав українське громадянство Невзорову та його дружині – LIGA.net

03.06.2022, 14:24
Фото – new-magazine.ru/
Фото – new-magazine.ru/

Президент України Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій. 

Про це повідомив радник голови МВС Антон Геращенко та підтвердило інформацію LIGA.net джерело в Офісі президента.

“Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій указом президента Володимира Зеленського надано громадянство України за визначні заслуги перед нашою країною”, – повідомив Геращенко.

Невзоров, коментуючи українське громадянство, заявив, що “кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю чи рятувати його жертву”.

“І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти поміж них місце”, – написав російський журналіст.

У березні 2022 року в росії порушили справу проти Невзорова за новою статтею про “фейки”. Стаття передбачає штраф або від трьох до 15 років в'язниці за поширення правди про війну рф проти України (у російському кримінальному кодексі це назвали “публічним поширенням під виглядом вірогідних повідомлень явно неправдивої інформації про дії Збройних сил Росії”).

У слідчому комітеті рф заявили, що Невзоров опублікував “явно неправдиву” інформацію про обстріл російськими військами пологового будинку в Маріуполі.

Liked the article?
Help us be even more cool!