ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський відповів на петицію щодо заборони надання громадянства Невзорову

13.10.2022, 15:37
Фото – secretmag
Фото – secretmag

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону надання українського громадянства російському журналісту, ексдепутату Державної думи РФ Олександру Невзорову, яка набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Відповідь на петицію “Заборона надання громадянства поплічнику путіна Невзорову О. Г.” оприлюднено на сайті глави держави. 

Зеленський зазначив, що, згідно з Конституцією України, президент ухвалює рішення про прийняття до громадянства або його припинення, а підстави й порядок надання громадянства розглядаються органами державної влади.

За його словами, до громадянства України не приймається особа, яка скоїла злочин проти людства чи вчиняла геноцид; засуджена в Україні за скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину (до погашення або зняття судимості) з урахуванням рівня загрози для національної безпеки держави; вчинила на території іншої держави діяння, яке визнано законодавством України тяжким або особливо тяжким злочином.

Президент наголосив, що визначені законом підстави й порядок набуття та припинення громадянства України є загальними для всіх фізичних осіб. 

Водночас Володимир Зеленський зазначив, що органи державної влади зобов'язані діяти лише на підставі в межах повноважень. Він пообіцяв поінформувати про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції.

Як повідомляв ІМІ, 3 червня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій.

6 червня Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що російський журналіст і колишній депутат Державної думи рф Олександр Невзоров подався на українське громадянство.

8 червня на сайті Президента України було оприлюднено петицію щодо заборони надання громадянства України російському журналісту, ексдепутату Державної думи РФ Олександру Невзорову, яка у вересні набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Liked the article?
Help us be even more cool!