ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Прямий" повідомив про недопуск на зустріч Зеленського з президентами Литви та Польщі

23.02.2022, 17:00
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Телеканал “Прямий” повідомив про недопуск знімальної групи на зустріч президента Володимира Зеленського з президентами Литви та Польщі в форматі Люблінського трикутника. 

Про це 23 лютого повідомила кореспондентка “Прямого” Юлія Вітова.

За її словами, охорона їх не пропустила до Маріїнського палацу, де мав відбутися захід. 

“Охорона нас не пустила. У списках нас теж немає. Як відомо, вчора, коли прислали пресреліз, одразу за десять хвилин ми подали всі наші документи задля акредитації нас на цей захід. Лист про відмову нам в акредитації не надійшов. Сьогодні ми приїхали сюди на зйомку і почалися спілкуватися з охороною. Ми особисто теж переглядали повністю весь список. На жаль, нас там немає. У чому причина – невідомо. Як нам пояснив охоронець, він сказав, що це найсвіжіші й остаточні дані тих, кого мають допускати саме сюди”, – розповіла кореспондентка.

Також Юлія Вітова нагадала, що “Прямий” “уже в котрий раз не допускають саме на такі події, де є президент”.

Нагадаємо, “Прямий” неодноразово повідомляв про відмову Офісу президента в акредитації каналу. Так, “Прямий” повідомив про відмову Офісу президента в акредитації на саміт “Україна – ЄС”, який 12 жовтня відбувався в Києві за участю президента Володимира Зеленського.

5 жовтня 2021 року “Прямий” повідомив, що його не акредитували на захід за участю президента Володимира Зеленського. В Офісі президента повідомили, що відмова в акредитації пов'язана з обмеженою кількістю місць в пресзалі.

1 вересня 2021 року “Прямий” заявив, що журналісти каналу не мають доступу на заходи, які організовує Офіс президента в США. Водночас їх пускають на всі події за участю американського уряду.

30 серпня 2021 року “Прямий” повідомив про обмеження доступу каналу до інформації щодо зустрічі президентів України й США Володимира Зеленського та Джо Байдена у Вашингтоні. 

22 серпня 2021 року телеканал “Прямий” повідомив, що його журналістам відмовили в акредитації на заходи за участю Президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера ФРН Ангели Меркель.

26 листопада 2021 року в Києві відбувся пресмарафон “30 запитань Президенту України”. Під час від’їзду Володимира Зеленського після пресмарафону співробітники УДО збили з ніг журналістку телеканалу “Прямий” Ганну Дзьобу.   

Управління державної охорони України заявило, що військовослужбовці “діяли відповідно до своїх прав та обов'язків, забезпечуючи необхідний рівень безпеки Президентові України”, а “дії представників ЗМІ мали відверті ознаки провокативного характеру зі штовханиною, недотриманням законних вимог військовослужбовців, ненормативною лексикою та особистими образами”.

Liked the article?
Help us be even more cool!