ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охорона Зеленського збила з ніг журналістку "Прямого" (оновлено, фото)

26.11.2021, 18:22
Фото – фейсбук Ганни Дзьоби
Фото – фейсбук Ганни Дзьоби

Співробітники Управління державної охорони збили з ніг журналістку телеканалу “Прямий” Ганну Дзьобу після того, як вона спробувала поставити запитання Президенту України Володимиру Зеленському.

Про це повідомив телеканал “Прямий” у телеграмі.

“Представники УДО штовхнули на капот автівки, після цього мене повалили на землю. Ось так завершилася пресконференція Володимира Зеленського. Зараз ми очікуємо швидку допомогу”, – розповіла журналістка.

В ефірі ведуча “Прямого” Юлія Литвиненко повідомила, що Ганну Дзьобу госпіталізували.

У коментарі ІМІ Ганна Дзьоба зазначила, що внаслідок падіння після нападу в неї забій ліктьового суглоба, рука в синці, розірвана шкіра на лікті, набряк пальців правої руки.

Вона розповіла, що разом з колегами очікувала Зеленського на задньому дворі коворкінгу Creative State of Arsenal, щоб поставити запитання.

“За декілька хвилин до його виходу охорона УДО перекрила вихід, зробили кордон для Зеленського. Я тим часом стояла від охорони за декілька кроків. Побачила, що почалася штовханина за охоронцями, покликала оператора, щоб той знімав. І зробила декілька кроків в інший бік. У цей час мене за руку зупинив охоронець і почав тягти за собою. В результаті я опинилася на багажнику автівки Зеленського. Вони ж мене з неї і скинули. Я приземлилася на лікоть і була під ногами в людей. Перша думка: “Хоч би не затоптали”. Колеги мені витягнули звідти”, – розповіла Ганна. 

За словами журналістки, коли їй обробили рану на руці, до неї підійшов представник УДО та викликав швидку. 

“В ній (швидкій. – Ред.) мене оглянули й сказали, що треба їхати робити рентген. Я попросила, щоб почекали. Біля карети швидкої стояли декілька співробітників УДО та ще два журналісти. Удовці попросили тримати в курсі, що зі мною, дали номер головного і мені перекинули відео інциденту. До речі, на ньому все гарно видно, особливо в заповільненому темпі”, – зазначила Дзьоба.

Сьогодні, 27 листопада, журналістка писатиме заяву до Державного бюро розслідувань та їхатиме додатково до травматолога.

Фото, надане ІМІ Ганною Дзьобою

Зі свого боку Управління державної охорони України в себе на фейсбук-сторінці заявило, що “дії представників ЗМІ мали відверті ознаки провокативного характеру зі штовханиною, недотриманням законних вимог військовослужбовців, ненормативною лексикою та особистими образами”.  

Водночас, зазначає УДО, їхні військовослужбовці “діяли відповідно до своїх прав та обов'язків, забезпечуючи необхідний рівень безпеки Президентові України”. 

“Поширена окремими ЗМІ маніпулятивна інформація про те, що охорона нібито застосувала фізичну силу до журналістів, є відвертою брехнею та містить ознаки спланованої інформаційної провокації. Хочемо наголосити, що Управління державної охорони України з великою повагою ставиться до професійної діяльності журналістів, але такі дії та провокативна поведінка перешкоджають виконанню службових обов’язків військовослужбовців УДО України, а також принижують їх честь і гідність”, – зазначило УДО та закликало ЗМІ “адекватно поставитися до ситуації та не розповсюджувати недостовірну  інформацію”.

Нагадаємо, 26 листопада відбувся пресмарафон Володимира Зеленського. Він розпочався о 12-й і тривав понад п'ять годин.

Телеканал “Прямий” не акредитували на пресмарафон.

Liked the article?
Help us be even more cool!