ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правління НСТУ має обґрунтувати скорочення штату у філіях – рішення наглядової ради

12.02.2020, 11:49
Фото – radiosvoboda.org
Фото – radiosvoboda.org

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) доручила правлінню підготувати обґрунтування скорочення штату у філіях, водночас передбачити достатню кількість штатних фахівців для забезпечення виготовлення власного регіонального контенту.

Таке рішення члени наглядової ради НСТУ одноголосно підтримали на черговому засіданні, яке відбулося 11 лютого, повідомляє “Суспільне. Детектор медіа”.

У засіданні взяли участь члени наглядової ради НСТУ Дарія Карякіна, Вадим Міський, Олексій Панич, Лаврентій Малазонія, В’ячеслав Козак, Світлана Остапа, Володимир Яворівський, Катерина Дулапчій, Оксана Миронова та Євген Глібовицький онлайн.

Із повним текстом рішення можна буде ознайомитися в протоколі, який оприлюднять на корпоратвиному сайті Суспільного за п'ять робочих днів.

Наглядова рада НСТУ, реагуючи на численні звернення працівників, профспілок та представників місцевої влади, доручила правлінню підготувати обґрунтування скорочення штату НСТУ, передбачивши достатню кількість штатних фахівців для забезпечення виготовлення власного регіонального контенту, та надати його до 25 лютого 2020 року.

Також наглядова рада доручила правлінню вжити заходів для збереження в ефірі регіональних мовників достатньої кількості контенту, виробленого в регіоні, зокрема – на умовах аутсорсингу.

Наглядова рада констатувала, що питання скорочення штатної чисельності не належить до її компетенції, і рекомендувала правлінню посилити внутрішню та зовнішню комунікацію щодо цього питання. Крім того, звернула увагу правління на необхідність забезпечення прав і гарантій працівників у процесі трансформації регіонального мовлення.

Нагадаємо, у Національній суспільній телерадіокомпанії України розробили Концепцію регіонального мовлення ПАТ “НСТУ” на 2020–2021 роки. 23 регіональні блоки щодня в будні матимуть новини, міжрегіональне інформаційно-просвітницьке ток-шоу, слот для програм стороннього виробництва, програми про національні меншини та будуть залучені в загальнонаціональне виробництво.

Ранкову програму в кожній філії планують закрити, натомість хочуть виробляти одне велике ранкове шоу для всіх регіонів. Усі філії долучатимуться до його виробництва.

Також відомо, що з вересня філії працюватимуть, взявши за основу моделі “UA: Регіони”, яка нагадуватиме сьогоднішнє Українське радіо, де є суто місцевий контент конкретного регіону, програми, що виробляються на аутсорсі,  міжрегіональні програми та час на контент загальноукраїнського масштабу.

У січні із Центральної дирекції НСТУ у філії передали новий штатний розпис, у якому зазначено на 44% менше штатних одиниць, ніж сьогодні працює в регіонах (зараз у 23 філіях працюють 1 950 осіб). Працівників НСТУ станом на 10 лютого не повідомили про скорочення.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня колектив продюсерів (лінійних) філій Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальних за радіомовлення в регіонах, і працівники радіо філій Суспільного написали відкритого листа до наглядової ради Суспільного мовлення і голови Національної спілки журналістів України щодо згортання суспільного радіомовлення в регіонах.

10 лютого в Луцьку місцева громада проводить збір підписів на підтримку регіонального мовлення Суспільного. У листі представники громадських організацій, волонтери, учасники ООС та волиняни просять переглянути Концепцію регіонального мовлення ПАТ “НСТУ” на 2020–2021 роки, оскільки вважають, що вона обмежує права регіонів у питанні мати свого незалежного мовника.



Liked the article?
Help us be even more cool!