ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посолка США в Україні відвідала Медіабазу ІМІ в Полтаві та обговорила виклики для журналістів

24.07.2024, 11:00
Надія Кучер
Зустріч послині США в Україні Бріджит Брінк із місцевими журналістами 23 липня в Медіабазі ІМІ в Полтаві. Фото – U.S. Embassy Kyiv Ukraine
Зустріч послині США в Україні Бріджит Брінк із місцевими журналістами 23 липня в Медіабазі ІМІ в Полтаві. Фото – U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Надзвичайна і Повноважна Посолка США в Україні Бріджит Брінк під час візиту до Полтави зустрілася з місцевими журналістами та обговорила ситуацію в медійному середовищі регіону.

Зустріч посолки та журналістів відбулася 23 липня в журналістському хабі Інституту масової інформації “Медіабаза.Полтава”. Про це повідомляє полтавська представниця ІМІ.

Пані Брінк поспілкувалася з журналістами телеканалу “Суспільне Полтава” та інтернет-видання “Полтавська хвиля”, а також із представниками громадянського суспільства (Громадянська мережа ОПОРА). Говорили про свободу слова під час війни, професійну діяльність журналістів. 

“Полтава дуже красиве місто. Рада зустрітися з представниками громадянського суспільства та незалежних ЗМІ й почути їхні погляди щодо війни, а також дізнатися про їхні зусилля, спрямовані на зміцнення демократії в Україні шляхом підтримки свободи преси та незалежного судочинства”, – сказала пані посол.

 

Зустріч послині США в Україні Бріджит Брінк із місцевими журналістами 23 липня в Медіабазі ІМІ в Полтаві. Фото Дениса Бажана

Журналістка видання “Полтавська хвиля” Анастасія Мацько, яка була на зустрічі, повідомила представниці ІМІ, що розповіла пані посолці про погрози їй та судовий процес, який нині триває. Нагадаємо, Анастасії Мацько погрожували під час сесії міської ради 29 березня 2023 року депутат районної ради Сергій Бойко та керівник інспекції з благоустрою Максим Малько. 

“Поговорили про судовий процес, у якому я перебуваю понад півтора року. Про проблеми, з якими стикається в Україні медійна спільнота, про незалежне судочинство та свободу слова як базу демократичного суспільства. Безмежно ціную увагу та приділений час”, – розповіла Мацько.

Представник команди Медіабази.Полтава Денис Бажан ознайомив пані Бріджит Брінк із діяльністю журналістського хабу ІМІ та подякував посольству США за підтримку та допомогу Україні. 

“Дуже цінуємо підтримку та зацікавленість США розвитком незалежних регіональних медіа”, – сказав помічник-асистент журналістського хабу ІМІ “Медіабаза.Полтава” Денис Бажан.

Liked the article?
Help us be even more cool!