ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Запоріжжя відкрила справу через недопуск журналістів на сесії міськради

03.02.2021, 10:25
Фото – Руслана Ашурова, журналістка "Форпост"
Фото – Руслана Ашурова, журналістка "Форпост"

Поліція Запоріжжя відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів щодо недопуску їх на сесійні засідання Запорізької міської ради.

Про це повідомляється на сайті ГУ НП в Запорізькій області.

Як повідомили в поліції, до відділу №1 Запорізького районного управління поліції ГУ НП в Запорізькій області надійшли заяви від представників регіональних засобів масової інформації про недопуск їх на сесійне засідання Запорізької міської ради.

Відомості, зібрані під час перевірки по суті заяв журналістів, стали підставою для внесення до ЄРДР і відкриття кримінального  провадження за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України.

"З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального проступку буде проведений весь комплекс необхідних слідчих дій. Розслідування кримінального провадження знаходиться на контролі в керівництва поліції Запорізької області", – повідомляє поліція.

Як повідомила представниці ІМІ в Запорізькій області редакторка "Неначасі" Катерина Майборода, у відділку поліції №1 Запорізького райуправління поліції ГУНП в Запорізькій області їй повідомили, що у кримінальному провадженні об'єднані три заяви про перешкоджання професійній діяльності журналістів. Зокрема, її, журналістки 061.ua Ельміри Шагабудтдінової та редактора медіапортала "Гвозді" Богдана Василенка.

Також журналісток "Неначасі" і 061.ua викликали на допит у справі на 5 лютого. Чому до впровадження не включили заяву ще однієї журналістки "Запорізького центра розслідувань" Катерини Шевченко, наразі невідомо.

Як повідомляв ІМІ, 30 січня понад 20 журналістів Запоріжжя звернулися з відкритою заявою до органів центральної влади, де просять втрутитися в ситуацію, яка склалася через систематичний недопуск журналістів на сесії Запорізької міської ради та засідання постійних депутатських комісій.

27 січня в Запоріжжі журналісти пікетували будівлю міської ради, оскільки вчергове не змогли потрапити на засідання міськради. Під час спроби журналістів потрапити до приміщення міськради між ними та поліцією сталася штовханина, унаслідок якої постраждала редакторка запорізького видання "Неначасі" Катерина Майборода.

Поліція Запоріжжя не внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяви журналісток трьох видань про перешкоджання 27 січня, коли їх не пустили на сесію міської ради, повідомили журналістки 061.ua Ельміра Шагабудтдінова, "Неначасі" Катерина Майборода і Запорізького центру розслідувань Катерина Шевченко.

20 січня охорона Запорізької міської ради не пустила журналістку сайту 061.ua Ельміру Шагабудтдінову і редакторку "Неначасі" Катерину Майбороду на засідання постійних комісій.

18 січня головного редактора порталу "Гвозді" Богдана Василенка не пропустили на засідання постійної комісії Запорізької міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення.

Liked the article?
Help us be even more cool!