ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Запоріжжя не внесла до ЄРДР заяви трьох журналісток про перешкоджання

01.02.2021, 12:10
Фото – 061.ua
Фото – 061.ua

Поліція Запоріжжя не внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяви журналісток трьох видань про перешкоджання 27 січня, коли їх не пустили на сесію міської ради.

Про це представниці ІМІ в Запорізькій області повідомили журналістки видань 061.ua Ельміра Шагабудтдінова, “Неначасі” Катерина Майборода і Запорізького центру розслідувань Катерина Шевченко.

“28 січня я зателефонувала до чергової частини Вознесенівського райвідділку та дізналася номер заяви. Також запитала, чи внесли її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Черговий сказав, що не внесли, а подробиці можу дізнатися в Кривицького Олександра – це той самий співробітник райвідділку, у якого ми з колегою питали минулого тижня з приводу іншої заяви, коли нас не пустили на засідання депутатської комісії”, – розповіла редакторка “Неначасі” Катерина Майборода.

Заяву журналістки 061.ua Ельміри Шагабудтдінової теж не внесли до ЄРДР, про що вона також повідомила представниці ІМІ.

Катерина Шевченко повідомила, що з'ясовувати причини відмови щодо заяви її скерували до начальника дільничних Вознесенівського району Олександра Кривицького. 

Начальниця відділу комунікацій ГУ НП в Запорізькій області Олена Лебединська повідомила “Суспільному.Запоріжжя”, що інформація, викладена в заявах журналістів, була перевірена, складу злочину не виявлено, тож їм порадили звернутися до адміністративного суду.

Як повідомляв ІМІ, 27 січня в Запоріжжі журналісти пікетували будівлю міської ради, оскільки вчергове не змогли потрапити на засідання міськради. Під час спроби журналістів потрапити до приміщення міськради між ними, посадовцями та поліцією сталася штовханина. Внаслідок штовханини постраждала редакторка запорізького видання “Неначасі” Катерина Майборода. Тоді її хапав за руки начальник відділу внутрішньої політики Сергій Шулдик, а депутат від фракції “Партія Володимира Буряка “Єднання” Олександр Онищенко відштовхнув від входу до будівлі міськради. Внаслідок цього в неї почервоніла та припухла ліва рука.

20 січня охорона Запорізької міської ради не пустила журналісток на засідання постійних депутатських комісій. Вони викликали поліцію і написали заяви про перешкоджання професійній журналістській діяльності, які також не внесли до ЄРДР, відмовившись надавати журналісткам аргументовану відповідь щодо причин такого рішення з боку представників поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!